in

Četiri nova registrirana gorska spašavatelja u GSS Federacije BiH / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda 12. i 13. studenog u organizaciji Gorske službe spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu je održano polaganje ispita za status gorskog spasitelja.

Kompleksna procedura provjere kandidata provedena je u dva dana, u subotu u prostorijama GSS FBiH na Breci sa teorijskom i eliminatornom provjerom znanja i vještina, te u nedjelju cjelodnevnom praktičnom provjerom na lokalitetu Špicaste stijene kod Sarajeva.

Foto: PR / Polaganje ispita za status gorskog spašavatelja

Od devet kandidata i kandidatkinja iz više stanica članica GSS FBiH jedna kandidatkinja i tri kandidata su uspješno prošla sve testove i provjere komisije GSS FBiH koja je obraćala pažnju i na najmanje detalje.

Biti registrirani Gorski spasitelj je čast, ali i ogromna obaveza i odgovornost kada u akcijama spašavanja ljudski životi zavise od vas. Zbog toga, na putu stasavanja pored psihofizičke spremnosti, znanja i vještina potrebno je dovoljno iskustva.

Foto: PR / Polaganje ispita za status gorskog spašavatelja

Preduvjeti za pristupanje ispitu su, pored minimalnog dvogodišnjeg stažiranja u matičnoj stanici, položeni tečajevi spašavanja u ljetnim i zimskim uvjetima, te medicinski tečaj u organizaciji GSS FBiH. Iako je ovo dobrovoljna, humana i volonterska uloga, velika su ulaganja svakog pojedinca koji krene ovim putem.

”Čestitamo svim sudionicima na radu i predanosti, a posebne čestitke idu spasiocima koji su uspješno položili sve testove kojim su izloženi. Želimo vam što više preventivnog rada u zajednici, a što manje intervencija”, poručili su iz GSS Federacije BiH.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Špageti na prostitutkin način: Vrlo jednostavno i fantastično jelo

Šok izdanje Darka Lazića i nove djevojke: Slikali se u liftu, a ona okrenula zadnjicu i izazvala haos na mrežama – Senzacija