in

BALADA KOJA TJERA NA RAZMIŠLJANJE : NesKoH predstavio “Da li je svijet?”

BALADA KOJA TJERA NA RAZMIŠLJANJE : NesKoH predstavio “Da li je svijet?”
Slatka-Tajna.Eu

NesKoH nastavlja svoju muzičku priču i predstavlja singl pod nazivom „Da li je svijet?“. Podsjetimo, NesKoH je establirani pop-rok pjevač čiji su se posljednji projekti ticali društvenog angažmana i optimizma za bolje sutra. Poznat je publici po autorskim pjesmama prepunim skrivenih poruka, a novi singl definitivno će vas podstaknuti na razmišljanje.

-Vrlo često imam osjećaj da smo mi, ljudi, uglavnom najgori prema onima koje najviše volimo i osjećamo da su nam najbliži. Sličan stav imamo i kad je u pitanju naš odnos prema prirodi i jedinoj planeti koju imamo. Kao aktivni član Greenpeace-a konstantno dobijam nove informacije vezano za uništavanje svega onoga što nas okružuje. Nažalost, u tome već odavno pronalazim glavnu inspiraciju za moje pjesme – istakao je Nesko.

Za novi singl muziku i tekst potpisuje NesKoH, dok je za aranžman bio zadužen Marc Hazart. Još jedna internacionalna saradnja desila se na projektu pop-rok pjevača koji rukovodi svojom karijerom iz Marseja u Francuskoj.

-Kada sam premijerno pjesmu pokazao svom prijatelju, kompozitoru filmske muzike, jasno mi je dao do znanja da ona zaslužuje kompleksniji aranžman, sa žičanim orkestrom. Vokal je ostao netaknut, ali je kroz aranžman pjesma dobila tačno ono što joj je bilo potrebno, i smisao kakav treba da dobije: filmski, širok, dubok i planetarni. Mix i mastering se radio u Marseille-u, u studiju Label 42. Mix je napravljen i u Atmos Dolby Surround-u. Ni sam nisam znao šta to tačno predstavlja sve dok nismo počeli raditi na tome. Mislim da je ovo jedno od prvih djela na našim prostorima koje je urađeno ovom tehnologijom – otkrio je Neskoh.

Nakon nešto bržih ritmova, NesKoH je odlučio publici predstaviti jednu baladu. Aranžmasnki i zvukovno „Da li je svijet?“ ipak je svojevrsni odmak od dosadašnjeg muzičkog izričaja. NesKoH je još jednom pokazao da svojom muzikom može potaknuti na razmišljanje. Ni ovaj put nas nije razočarao sa vizuelnim identitetom singla. Novi spot sniman je na predivnim poljima u Francuskoj. Prizori su nestvarni, a NesKoH nam je otkrio anegdotu sa snimanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Jako smo rano krenuli na set, prije 5 sati. Htjeli smo da uhvatimo jutarnje kadrove na poljima Francuske. Iako je lokacija dosta blizu mjesta gdje živim, ovakve prizore nisam mogao ni zamisliti. Ipak nije sve bilo tako sjajno … – kroz smijeh nam objašnjava kantautor, te dodaje: Stali smo da napravimo pauzu od snimanja kod rijeke. Iskoristili smo čak i pauzu da snimimo nekoliko kadrova sa dronom, ali onda nam se desio peh. Dron nam je nestao i upao u rijeku. Tu su nam bile sve SD kartice, možete zamisliti našu paniku. Tražili smo dron preko dva sata u rijeci dubokoj skoro metar ipo. Na svu sreću ne samo da smo našli dron, nego su sve kartice ostale ispravne, a materijal spašen- rekao je.

U spotu se pojavljuje i Neskova kćerka Mayna koja je zaokružila cijelu jednu priču. Zato novi singl „Da li je svijet“ izlazi baš na današnji dan, 12. 11., na Maynin rođendan. Djeca su naša budućnost i mnogo toga možemo da naučimo od njih. Mala i talentovana glumica Mayna svojom mimikom prenijela nam je osjećaje ljepote našeg svijeta. Siguran sam da ovaj spot neće ostaviti nikoga ravnodušnim, te se iskreno nadam da će potaknuti gledaoce na razmišljanje – zaključio je Nesko.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Objavljen snimak hapšenja: “Ovo je bombašica iz Istanbula, sve je priznala”

Objavljen snimak hapšenja: “Ovo je bombašica iz Istanbula, sve je priznala”

Zna se gdje je bio Ronaldo kada je sinoć emitovan njegov intervju koji je uzdrmao fudbalski svijet

Zna se gdje je bio Ronaldo kada je sinoć emitovan njegov intervju koji je uzdrmao fudbalski svijet