in

Htjeli su od Cityja kupiti Edina Džeku, a 10 godina kasnije ponovo ga pokušavaju dovesti!

Htjeli su od Cityja kupiti Edina Džeku, a 10 godina kasnije ponovo ga pokušavaju dovesti!
Slatka-Tajna.Eu
Htjeli su od Cityja kupiti Edina Džeku, a 10 godina kasnije ponovo ga pokušavaju dovesti!

Džeko se primiče 37. godini, ali igra kao u svojim najboljim danima. S dva pogotka je danas donio Interu veliku pobjedu nad Atalantom (3:2) u Bergamu i trenutno je na šest pogodaka u Seriji A te ima i tri asistencije.

Osim toga, Edinu dobro ide i u Ligi prvaka, gdje je postigao tri gola i upisao jednu asistenciju, čime je uveliko doprinio da klub prođe grupu smrti s Bayernom i da obezbijedi nastup u proljeće protiv Porta u osmini finala.

Na pitanje da li je iznenađen svojom dobrom formom, Edin je novinaru nakon utakmice kazao: “Radim ovo više od 15 godina, tako da nisam iznenađen”.

Džeko ima ugovor s Interom do juna 2023. godine. On je kazao da daje sve od sebe i da želi da ostane, ali nije sve na njemu. Klub planira da mu produži saradnju uz manju platu od trenutnih pet miliona eura po sezoni.

U međuvremenu, mnogima je primamljiv reprezentativac BiH upravo zbog činjenice da postaje slobodan, a i unatoč tome što će tada imati 37 godina, pokazuje da može i dalje da igra na visokom nivou.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Prema posljednjim pisanjima medija u Italiji, Tottenham razmišlja o dovođenju Džeke. Tačnije, to je plan trenutnog menadžera Antonija Contea. Smatra da bi Džeko bio savršena zamjena za Harryja Kanea, koji je navodno spreman za put u Minhen i potpis za Bayern na ljeto.

Bosanac je u karijeri postigao nevjerovatnih 236 ligaških golova. Odlazak u Englesku mu ne bi bio nepoznanica jer je ranije u karijeri igrao za Manchesater City i odigrao je veliku ulogu u onom nevjerovatnom povratku protiv QPR-a koji je Cityju donio titulu.

Detalj sa meča koji je odigran 28. avgusta 2011. godine i kada je Edin na stadionu Tottenhama zabio čak četiri gola

Osim u Cityju, Džeko je igrao još u Njemačkoj za Wolfsburg, a u Italiji prije Intera bio je član Rome. Na početku karijere je iz Željezničara otišao u Teplice. Najznačajniji je nogometaš kojeg je ova zemlja ikada imala i naravno ostaće velika praznina u našem timu onog dana kada odluči da se oprosti.

Što se tiče Tottenhama, klub je trenutno četvrti s 29 bodova i pokušava da izbori Ligu prvaka u jakoj konkurenciji. Conteu kao i Džeki ugovor ističe na ljeto, ali vjeruje se da postoji obostrani interes da se produži saradnja na dugoročno.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Conte nastavlja da kroji planove za narednu godinu i uveliko razmatra mogućnost dovođenja novog napadača koji bi naslijedio Kanea. Po svemu sudeći, jedan od glavnih na toj listi želja biće upravo Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, i dalje se smatra da je ostanak u Interu njegov prioritet i da je to realnija solucija, mada bi zaista bilo dobro vidjeti ponovo Edina u najjačoj ligi na svijetu. Interesantno, Džeku je Tottenham pokušavao da dovede još 2013. godine, dok je bio član Cityja, gdje se borio za minute u jakoj konkurenciji sa Sergijom Aguerom, Tevezom i Balotellijem.

I da, vrijedi još jednom da se podsjeti da je Džeko svojevremeno u dresu Cityja Tottenhamu postigao četiri gola u 5:1 pobjedi. Taj meč se igrao na bivšem White Hart Laneu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KUKA U BOLNIČKOJ POSTELJI: Snimak Seke Aleksić prikačene na infuziju – za sve krivi njega – Senzacija

KUKA U BOLNIČKOJ POSTELJI: Snimak Seke Aleksić prikačene na infuziju – za sve krivi njega – Senzacija

Dalal Midhat nakon napada u Turskoj: Suosjećam sa žrtvama

Dalal Midhat nakon napada u Turskoj: Suosjećam sa žrtvama