in

Porsche klubovi slave 70. godišnjicu

Porsche klubovi slave 70. godišnjicu
Slatka-Tajna.Eu
Porsche klubovi slave 70. godišnjicu

Punih 70. godina zvanični Porsche klubovi dom su najodanijih i najposvećenijih entuzijasta Porsche automobila. Počelo je 26. maja 1952. godine, osnivanjem prvog Porsche kluba, a razvilo se u proteklih sedam decenija u najveću i najuspješniju zajednicu ljubitelja jednog brenda na svijetu.

Danas postoji više od 700 Porsche klubova širom svijeta s više od 240.000 članova u 86 zemalja. Ovaj cijenjeni globalni ekosis­tem klubova specifičnih za brand nema premca u automobilskoj industriji po svom obliku i veličini. Porsche ne bi bio Porsche bez globalne zajednice prijatelja i obožavatelja koji se okupljaju kako bi podijelili svoju strast. Porsche klubovi čuvaju legendu brenda, a istovremeno su njihovi članovi uključeni u društvene, sportske i filantropske aktivnosti te na taj način predstavljaju i naše vrijednosti.

Širom svijeta Porsche 2022. godine obilježava godišnjicu od osnivanja prvog Porsche kluba u Njemačkoj, Westfälischer Porsche Club Hohensyburg, koji je okupio 13 kupaca, postavljajući temelje onoga što je postalo najveća automobilska zajednica na svijetu. Predstavnici Porsche kluba Adria i Porsche kluba Croatia iz Hrvatske zajedno s Porsche klubom iz Bosne i Hercegovine boravili su proteklog vikenda u destileriji i hotelu Monogram u Modriči gdje su upriličene mnogobrojne aktivnosti; streličarstvo, vožnja kvadovima, likovna kolonija i jahanje konjima. Za članove Kluba ovo je njihova strast – miks uzbuđenja, prijateljstva i vizije.

Snaga, brzina, adrenalin i elegancija su epiteti koji krase Porsche, a koje su članovi klubova pretočili u svoje aktivnosti. Dobrodošlicu članovima klubova poželjeli su Armin Mulović, brend menadžer marke Porsche za Bosnu i Hercegovinu i Melisa Čengić, Marketing, CRM i PR menadžer brenda Porsche za Bosnu i Hercegovinu, koji su iskoristili priliku zahvaliti se prisutnim na učešću te su istakli da je ovo strast sa mnogo lica – i ona koja će opstati za generacije koje dolaze. Ovdje se radi o dijeljenju prijateljstva, posvećenosti, putovanjima i iskustvima. Sve se mijenja, ali ljubav prema Porsche brendu se ne mijenja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HRT: Jesenske procjene Europske komisije

HRT: Jesenske procjene Europske komisije

Luzer decenije: Pozvao TV ekipu u kuću da snime reakciju slavlja, pa shvatio da nije na spisku

Luzer decenije: Pozvao TV ekipu u kuću da snime reakciju slavlja, pa shvatio da nije na spisku