in

Luzer decenije: Pozvao TV ekipu u kuću da snime reakciju slavlja, pa shvatio da nije na spisku

Luzer decenije: Pozvao TV ekipu u kuću da snime reakciju slavlja, pa shvatio da nije na spisku
Slatka-Tajna.Eu
Luzer decenije: Pozvao TV ekipu u kuću da snime reakciju slavlja, pa shvatio da nije na spisku

Selektori reprezentacija širom svijeta objavljuju popise za Svjetsko prvenstvo 2022. Učinio je to i selektor aktuelnog svjetskog prvaka Francuske, Didier Deschamps, koji je bio prisiljen da u Katar krene bez važnih igrača kao što su N’Golo Kante ili Paul Pogba, jer su povrijeđeni.

Ima tu očekivanih, ali i manje očekivanih poziva. Pozivu Deschampsa se, doduše uzalud, nadao i Jonathan Clauss . U martu je 29-godišnji bočni igrač Marseillea prvi put pozvan u reprezentaciju Francuske, nakon što je prethodno radio kao skladištar, poštar, mesar i promotor.

U 2022. Jonathan je redovno putovao u francusku reprezentaciju i gotovo uvijek izlazio na teren (šest nastupa od osam mogućih). Stoga je pretpostavio da će ga Deschamps pozvati na Svjetsko prvenstvo, osim toga, u novu je sezonu u Marseilleu krenuo vrlo dobro, stalno je na terenu.

Clauss je čak bio siguran u put u Katar – RMC Sport javlja da se spremala reportaža iz igračeve kuće.

“Htjeli smo prikazati reakciju igrača – kao što je bilo s igračima brazilske reprezentacije. No, nekoliko sati prije press konferencije Didiera Deschampsa, snimanje je otkazano”.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa
Defanzivac Marseillea nije mogao da vjeruje šta mu je Deschamps uradio

Clauss nije dobio nikakvo pojašnjenje od selektora reprezentacije i to ga je uvrijedilo. O Jonathanovom velikom razočarenju govorili su i igračeva djevojka Pauline i trener Marseillea Igor Tudor.

Francuskoj je ostalo čak jedno mjesto u prijavi – 25 igrača će ići u Katar. A među njima je samo jedan profilni desni bek – Benjamin Pavard. Odluku je na konferenciji za novinare obrazložio i sam trener:

“Dobro sam svjestan koliko je Clauss  frustriran… Glavni razlog zašto ga nismo pozvali je sustav koji želimo koristiti”, odgovorio je Deschamps.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Deschamps je najavio povratak na formaciju 4-2-3-1, a Jonathan je navikao igrati bočno s trojkom.

“Da, Clauss nije briljirao u velikim utakmicama, tu se slažem s Deschampsom,” rekao je bivši nogometaš Monaca i PSG-a Jerome Rothe, pa je dodao: “Ali imate priliku da vodite 26 igrača. Ima smisla čak i ako ste promijenili šemu. Zašto ne? Sada imamo dva defanzivca na desnoj strani koji ne vole igrati na boku (govorimo o Pavardu i Koundeu)”.

Deschamps je donio neke odluke iako je tvrdio drugačije. Naprimjer, u maju je kazao da Giroud i Benzema ne mogu da igraju u istom timu zbog međusobne emotivne pozadine, a na kraju je obojicu pozvao. Očito ga je napadač Milana uvjerio da mora da ide u Katar nakon sjajnih nastupa u Italiji.

Ipak, Deschamps je svejedno uvjeren da će mu ovo biti posljednje utakmice na klupi Francuske, budući da ga ubrzo čeka smjena, a vjeruje se da će ga nakon Mundijala naslijediti Zinedine Zidane.

U iščekivanju Svjetskog prvenstva, pred nama je pregršt vrhunskih utakmica širom Evrope. Igra se u Premijer ligi BiH, igraju se sjajni mečevi u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji… Sve to na sajtu Volcanobet kladionice!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Porsche klubovi slave 70. godišnjicu

Porsche klubovi slave 70. godišnjicu

SEKSI KATARINA! Djevojka Darka Lazića u tangama napravila haos na društvenim mrežama

SEKSI KATARINA! Djevojka Darka Lazića u tangama napravila haos na društvenim mrežama