in

Glumačka karijera od nekoliko dobrih filmskih uloga i loših brakova / Bljesak.info

Glumačka karijera od nekoliko dobrih filmskih uloga i loših brakova / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Glumačka karijera od nekoliko dobrih filmskih uloga i loših brakova / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ABACA / Glumica Demi Moore

Na današnji dan prije 60 godina, 11. studenoga 1962. u Roswellu, New Mexico, rođena je Demetria Gene Guynes, mnogo poznatija kao glumica Demi Moore.

Slavna filmska diva potječe iz razorene obitelji. Prije njezina rođenja, njezin biološki otac Charles Harmon napustio je njezinu majku Virginiju (rođenu King) nakon dvomjesečnog braka.

Kada je Demi Moore imala tri mjeseca, njezina se majka udala za Dana Guynesa, prodavača novina. Zbog čestog mijenjanja poslova, obitelj se često selila. Moore je Guynesa doživljavala kao svog pravog oca. Odrasla je uglavnom u istočnoj Pennsylvaniji.

U listopadu 1980. Dan Guynes počinila je samoubojstvo u dobi od 37 godina, dvije godine nakon razvoda od svoje supruge. Njezina majka, Virginia Guynes, uhićena je mnogo puta, uključujući i slučajeve za podmetanje požara i vožnju u pijanom stanju.

Kćerka je prekinula kontakt s majkom 1990., ali se kasnije pomirila s njom nedugo prije nego što je Virginia Guynes umrla od raka u srpnju 1998. u dobi od 54 godine.

Demi Moore je cijelo djetinjstvo imala škiljavost, što je na kraju ispravljeno s dvije operacije. Također je patila od disfunkcije bubrega.

Video: Molly Finally Believes – Ghost (9/10) Movie CLIP (1990) HD

S 15 godina Moore se preselila u West Hollywood u Kaliforniji, gdje je njezina majka radila u kompaniji za distribuciju časopisa. Pohađala je srednju školu u Fairfaxu i o tome je rekla: “Odselila sam se iz obiteljske kuće kada sam imala 16 godina i napustila srednju školu na prvoj godini.” Radila je potom u jednoj agenciji i kao pin-up djevojka u Europi.

Demi Moore je prvo igrala gostujuće uloge u raznim televizijskim serijama, uključujući od 1981. Opću bolnicu i Priče iz kripte.

Svoj prvi kino uspjeh proslavila je 1983. u Blame it on Rio. Kao članica Brat Packa, glumila je u St. Elmo’s Fire 1985. godine.

Kad se na setu pojavila pod utjecajem droga, njezin redatelj Joel Schumacher zaprijetio joj je otkazom. Otišla je na rehabilitaciju i uspjela završiti film, glumeći ovisnicu o drogama.

Glumica je dobila nominaciju za Zlatni globus za ulogu u filmu Ghost. Bila je jedna od najtraženijih glumica u to vrijeme i bila je prva žena koja je za film dobila honorar od 10 milijuna dolara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nije uspjela ponoviti svoje početne uspjehe uz Patricka Swayzea, Toma Cruisea, Roberta Redforda ili Michaela Douglasa (filmovi: Duh, Malo dobrih ljudi, Nemoralna ponuda i Razotkrivanje.) u kasnijim projektima poput Striptiza.

Osim raznih uloga u kinu, glumi iu kazalištu te radi kao filmska producentica u svojoj tvrtki “Moving Pictures”. Vratila se 2003. pojavljivanjem u Charliejevim anđelima – Punim gasom.

Video: A Few Good Men: Kaffee melts down HD CLIP

Krajem 2008. Demi Moore rekla je da je zbog njezinog mladolikog izgleda bilo teško dobiti ponude za uloge i da je to dovelo do pada karijere.

Što se tiče privatnoga života, Demi se 1980. udala za glazbenika Freddyja Moorea, a razveli su se 1985.

Nakon prvog braka bila je u vezi s filmskim kolegom Emiliom Estevezom, ali su se uoči samih crkvenih zvona razišli.

Krajem 1987. udala se za Brucea Willisa s kojim ima tri kćeri. Razveli su se 1998. godine.

Jedno vrijeme izlazila je s instruktorom borilačkih vještina Oliverom Whitcombom, a 2003. udala se za 16 godina mlađeg Ashtona Kutchera.

Kriza njihova braka počela je 2011., a konačni razvod dvije godine kasnije.

U siječnju 2012. otkriveno je da se Demi Moore bori s problemima ovisnosti. Hospitalizirana je zbog napadaja radi hitnog liječenja i rehabilitacije. Između ostalog, bila je ovisna o lijeku na recept Adderallu, pripravku amfetamina.

Demi Moore je od početka 2022. godine u vezi sa švicarskom kuharskom zvijezdom Danielom Hummom.

Video: Top 10 Demi Moore Movies


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HANA HULJIĆ DOŠLA DA PODRŽI MUŽA! Petar Grašo okupio estradu na koncertu, a sve oči uprte u njegovu prelijepu suprugu

HANA HULJIĆ DOŠLA DA PODRŽI MUŽA! Petar Grašo okupio estradu na koncertu, a sve oči uprte u njegovu prelijepu suprugu

Incident na nastupu Slobe Radanovića u Novom Pazaru: Policijske patrole ispred kluba, rotacija, hapšenje… – Senzacija

Incident na nastupu Slobe Radanovića u Novom Pazaru: Policijske patrole ispred kluba, rotacija, hapšenje… – Senzacija