in

Poznato koje tri utakmice Željezničara će propustiti Santos

Poznato koje tri utakmice Željezničara će propustiti Santos
Slatka-Tajna.Eu
Poznato koje tri utakmice Željezničara će propustiti Santos

Brazilac Clerismario Santos kažnjen je sa tri utakmice neigranja zbog direktnog crvenog kartona u duelu protiv FK Borac (1:2).

Nezvanično, iz Disciplinske komisije NS BiH su gledali snimak i utvrđeno je da se radi o namjernom udaranju laktom, a ne nesmotrenom, pa je kazna tri utakmice.

Santos je ove polusezone standardan i opravdao je očekivanja navijača Željezničara te brzo postao ljubimac Grbavice. Stigao iz FK Rudar Prijedor, a pogonu ga neće biti u posljednjem meču Željezničara u ovom dijelu sezone protiv HŠK Posušje na Grbavici (19.11.), te meču 1/8 finala Kupa BiH, kao i prvi meč nastavka sezone.

Meč 1/8 finala Kupa BiH igra se 18/19.02. naredne godine, dok će Željezničar sedam dana kasnije u okviru 20. kola Premijer lige u goste Igmanu iz Konjica.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Zanimljivo da bi Santos propustio i vječiti derbi protiv FK Sarajevo koji je bio planiran narednog vikenda, no odgođen je za 8. mart naredne godine.

Santos se nakon meča sa Borcem koji je donio i novčanu kaznu Željezničaru od 10.000 KM te zatvaranje sjeverne tribine protiv HŠK Posušje oglasio i obratio navijačima.

“Želim da se izvinim svim navijačima za danas, svi nekada griješimo. Volim te Željo“, napisao je Santos na Instagram profilu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Santos je ove sezone upisao 17 nastupa u Premijer ligi te dodao dva pogotka i jednu asistenciju.

O suđenju sudije Luke Bilbije govorilo se i poslije meča. Edis Mulalić je imao šta poručiti u Plavom salonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Najodvratnija utakmica. Vodio sam par ovakvih utakmica u ovoj ligi i ligi susjedne zemlje, ali ovo je najodvratnija. To nema veze sa fudbalom, pogotovo drugo poluvrijeme. To je strašno. Borac je kvalitetan dovoljno, a ja da sam ovako zaštićen bježao bih svima 12 bodova, možda 15. Razočaran sam. Čujem da je drugi gol ofsajd, ofsajd je ofsajd, nema mali. Imaju slike. Čitava dužina tijela je u ofsajdu. Kome da se žališ sada. Neću plakati. Kome? Kolegi čestitam. Ne smije niko ovo spomenuti, kako bolan? Nevjerovatno. Crveni karton je bio preloman, mi bismo dobili glat da smo ostali svi. Čestitam kolegi, da Bog da bio prvak sa svojim Borcem“, kazao je Mulalić.

Da li će Željezničar uputiti žalbu na odluku o kazni za Brazilca, ostaje da se vidi.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Gina ima spot za svoj hit / Bljesak.info

Gina ima spot za svoj hit / Bljesak.info

KAO DA SE NIJE PORODILA : Jelena Kostov u savršenoj formi

KAO DA SE NIJE PORODILA : Jelena Kostov u savršenoj formi