in

Niko ništa luđe nije predložio: Pique ima plan za potpunu revoluciju u nogometu

Niko ništa luđe nije predložio: Pique ima plan za potpunu revoluciju u nogometu
Slatka-Tajna.Eu
Niko ništa luđe nije predložio: Pique ima plan za potpunu revoluciju u nogometu

Na Twitchu je svjetski i evropski prvak sa Španijom govorio o tome da bi nogometaš morao napustiti teren svake tri minute u slučaju eventualnog produžetka. Tako bi timovi postajali sve manji. Gol bi odlučio utakmicu.

Teoretski bi bilo moguće da na kraju na terenu bude samo jedan igrač iz ekipe.

“Zamislite da Manchester City igra protiv Paris Saint-Germaina i na kraju Erling Haaland i Kylian Mbappé igraju jedan na jedan dok jedan od njih ne postigne gol i tako odluči konačnog pobjednika”, kazao je Pique.

Malo je vjerovatno da bi do toga stvarno moglo doći, ali i sama pomisao na takvo što mnoge je stavila u očaj. Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB), tijelo koje savjetuje i potom provodi nogometna pravila, teško da bi ikada prihvatio promjenu pravila i uveo ono što je Pique predložio.

Mada, EA Sports je prvi začetnik ove ideje, pa je u jednoj od ranijih FIFA postojao mod koji se mogao uključiti i prema kojem bi u mečevima svaki put protivnik koji postigne gol ostao s igračem manje. Naprimjer, ako jedan igrač vodi protiv drugog s 3:0, igrao bi s tri igrača manje. To je bio samo plan EA Sportsa da igrači popularne nogometne simulacije imaju dodatnu zabavu i da pobjegnu od uobičajenih nogometnih utakmica.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U igrici to možda i nije loše, ali u stvarnom životu bi bilo tragikomično. No, kako se kompletno sve mijenja u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, nikada ne recite nikada.

Što se Piquea tiče, on je već mjesecima jedna od najznačajnijih ličnosti u svijetu nogometa. Prvo raskid sa Shakirom, pa iznenadna odluka da usred sezone okonča svoju karijeru.

Špekuliše se da bi mogao postati predsjednik Barcelone, a i sam je priznao da bi to volio postati jednog dana.

“Mislim da bih u nekom trenutku svog života volio biti predsjednik Barcelone. Trenutno to nemam u glavi, ali nekada da. Imam još neke stvari koje želim uraditi. Sada kada ne moram trenirati svaki dan ili svake sedmice ići na utakmice, imat ću slobode za neke druge stvari. U buudćnosti želim pomoći svom timu, a to je Barcelona”, rekao je Pique.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Gerard Pique je istinska ikona Barcelone. Odigrao je ukupno 616 utakmica i postigao je 52 pogotka te je osvojio gotovo sve što je mogao.

Nedavno se u suzama na utakmici Barcelone i Almerije oprostio od Nou Campua uz riječi da će se jednog dana vratiti… 

U međuvremenu, Pique nije na spisku španskog selektora Luisa Enriquea, odavno se oprostio od reprezentacije, ali će biti veliki navijač Furije. Mundijal će početi za desetak dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve utakmice Svjetskog prvenstva bit će istinski spektakli. Kompletnu ponudu svakog dana pratite na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mostar: Pročešljani auto-otpadi: Oduzeto 16 vozila / Bljesak.info

Mostar: Pročešljani auto-otpadi: Oduzeto 16 vozila / Bljesak.info

Zastaće vam dah od kadrova novog spota Jelene Rozge

Zastaće vam dah od kadrova novog spota Jelene Rozge