in

Navijači Lazija stali uz izjavu da je ‘homoseksualnost oštećenje uma’ – Uvrijedili su LGBT osobe

Slatka-Tajna.Eu

Khalid Salman podigao je veliku prašinu zbog žestokog napada na homoseksualce pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nekadašnji fudbaler koji je sada ambasador Mundijala je u razgovoru za ZDF istakao da je homoseksualnost oštećnje mozga i da će pripadnici LGBT populacije morati da poštuju pravila u Kataru.

“Morat će prihvatiti naša pravila. Homoseksualnost je haram. To je poremećaj uma”, rekao je Salman.

Rasha Younes iz programa za prava LGBT osoba u Human Rights Watch-u osudila je Salmanovu izjavu. “Salmanova sugestija da je privlačnost istog spola ‘oštećenje uma’ je štetna i neprihvatljiva”, rekla je ona.

Podršku homoseksualnoj zajednici na utakmici Bundeslige protiv Werdera iz Bremena pružili su navijači minhenskog Bayerna. Oni su istakli baner podrške.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Oštećen um? Je*i te se Khalid i društvo”.

Navijači Bayerna i transparent podrške protiv govora mržnje prema LBGT populaciji

Za razliku od navijača Bayerna, tifoze rimskog Lazija podržale su izjavu Salmana. Oni su večeras istakli transparent na ulicama Rima. Na njemu je pisalo.

“Khalid Salman – Uz tebe smo”.

Navijači Lazija poznati su po svojim radikalnim stavovima i ovog puta su stali na stranu ljudi koji su protiv LGBT populacije

Ova poruka iz Rima sasvim sigurno će ponovo podići dosta prašine. LGBT populacija upozorena je prethodnih dana na moguće posljedice odlaska u Katar, gdje je zabranjeno javno iskazivanje nježnosti na ulicama.

Svjetsko prvenstvu u Kataru igra se od 20. novembra do 18. decembra i sigurno je da će biti dosta priče o LGBT zajednici i tokom Mundijala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Organizatori su poručili da su svi apsolutno dobro došli na Svjetsko prvenstvo, ali da se trebaju poštovati pravila ponašanja na ulicama.

Katar je zemlje u kojoj je zabranjeno razmjenjivanje nježnosti u javnosti. Svako ko to čini može završiti u zatvoru, a homoseksualnost je zabranjena.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Zelenski slavodobitno javio – ‘Oslobodili smo 41 naselje na jugu zemlje!’

Istina je, ali nisam jedina: Verica Šerifović objavila tužne vijesti – Senzacija