in

Uhićen muškarac: Osumnjičen za pljačku 13 stanova / Bljesak.info

Uhićen muškarac: Osumnjičen za pljačku 13 stanova / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Uhićen muškarac: Osumnjičen za pljačku 13 stanova / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reolink / Pljačka 

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u utorak su realizirali operativnu akciju kodnog naziva “Balkon”, a koja je usmjerena na sprječavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, u okviru koje su izvršili kriminalističku obradu osobe inicijala G.M. iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo trinaest krivičnih djela “Teške krađe”.

Osoba G.M. se sumnjiči da je navedena krivična djela počinila na području Grada Banje Luke od 14. siječnja 2021. godine do 07. studenog 2022. godine, tako da se uz pomoć merdevina i upotrebe fizičke snage penjao na balkone stanova, gdje je upotrebom podesnog alata otvarao prozore i vrata, ulazio u unutrašnjost stanova, a potom pronalazio i otuđivao novac, zlatni nakit, ručne satove, dukate i druge vrijedne predmete.

Materijalna šteta pričinjena tim krivičnim djelima iznosi oko 27.000 KM, priopćeno je iz MUP-a RS.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvršen je pretres putničkog vozila i stana koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih djela, a koji će biti vraćeni oštećenim osobama.

Sve mjere i radnje poduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka i Osnovnog suda u Banjoj Luci, a nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta G.M. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti proveden u Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Selektor Mahmutović jasan: BiH će biti prvak, ja vam to obećavam!

Selektor Mahmutović jasan: BiH će biti prvak, ja vam to obećavam!

BIO JE STARIJI OD NJE TRIDESET GODINA : Ilda Šaulić je prije supruga Bojana ludo voljela biznismena,  a Šaban i Goca su se pr

BIO JE STARIJI OD NJE TRIDESET GODINA : Ilda Šaulić je prije supruga Bojana ludo voljela biznismena, a Šaban i Goca su se pr