in

Selektor Mahmutović jasan: BiH će biti prvak, ja vam to obećavam!

Selektor Mahmutović jasan: BiH će biti prvak, ja vam to obećavam!
Slatka-Tajna.Eu
Selektor Mahmutović jasan: BiH će biti prvak, ja vam to obećavam!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će nastupiti u velikom finalu na Svjetskom prvenstvu u sjedećoj odbojci koje se održava u Sarajevu. Zmajevi će za protivnika imati starog rivala – ekipu Irana!

Za N1 su govorili selektor Ifet Mahmutović i reprezentativac Mirzet Duran. Ipak, jučerašnji meč ostat će upamćen po gestu kapitena Sabahudina Delalića. Naime, samo sat pred početak utakmice kapiten je saznao kako mu je preminuo brat. Selektor je insistirao da Delalić propusti ovaj meč, ali on se ponio kapitenski, stisnuo zube i vodio naš tim do velikog finala.

“Kapitenski je to odradio Delalić. Ipak, saznati u pola 2 da ti je brat preminui, a u pola tri sići u dvoranu. Insistirao sam da ostane, ali on je insistirao da ovu reprezentaciju vodi kao kapiten. Oni njega kao otac i majka gledaju i on to nije mogao propustiti. On je veličina od čovjeka”, rekao je selektor Mahmutović.

F.Z./N1

O potezu kapitena govorio je i Duran.

“Teška je situacija bila, pripremili smo se na utakmicu. Nakon toga saznali smo da je brat našeg kapitena preselio. To je bio šok, euforija raste i na jednom muk. Ipak, stisnuli smo se, izdržali na najveći mogući način i to je možda i prelomilo utakmicu“, rekao je Duran.

N1

Kako bi opisali put BiH do finala?

“Nikada put nije lak. Rezultatski ne izgleda tako, ali ovo su SP. Tu učestvuje 16 reprezetnacija, a osam je tu sigurno top. Ima tu i autsajdera, ljudi su došli da pobjeđuju. Potrebno je da izvučemo motivaciju i slavimo”, jasan je selektor.

Mirzet Duran je govorio o prvenstvu koje se prvi put igra u Bosni i Hercegovini.

“Svakako da je bilo velikih utakmica. Utakmica pred našom publikom i pred našim prijateljima, porodicom je posebna. Neće biti pritiska, već motiv više da napravimo nešto veliko. Ovo je prvo prvenstvo u našoj zemlji, bit će dobra utakmica, potrudit ćemo se maksimalno i nadam se na kraju slaviti”, rekao je Duran, a potom se osvrnuo i na samu organizaciju:

“Učestvovali smo na dosta velikih takmičenja. Što se tiče ovog takmičenja dobili smo pohvale od mnogo ljudi. Mislim da je ovo bolje organizovano i od paraolimpijskih igara. Ovo je idealan princim prganizacije“, rekao je Duran.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Iran je naš najveći rival, koje su njegove slabe tačke?

“Njihova slabost je BiH. Malo vas novinare i generalno javnost se stiče da je nepovjerenje u ovaj tim. Zadnjih 6 prvenstava bili smo 3 puta prvi, Iran dva puta. i 2010. smo sticajem okolnosti izgubili. Oni imaju igrača koji je 246 cm, on je po meni više atrakcija. Ima to nešto što se zove od šest elemenata, tu je smeč, a ostalo su njegovi nedostaci, a naša prednost. Vidjelo se protiv Brazila da se može nositi s njim. Imaju tri igrača koja su vrhunska, ja bih na njih stavio fokus. Izvršit ćemo video analize i nakon toga ćemo zauzeti određenu taktiku. Ja ću samo reći BiH je broj jedan”, rekao je selektor Mahmutović.

Upitan je Duran da li vjeruje u našu pobjedu.

“Nadamo se da hoćemo slaviti. Nekad u šali znam reći da je ovo četvrta generacija Iranaca koje ja ispraćam. Kada pogledamo sastav naše reprezentacije i Irana možemo reći da imamo iskustvo na našoj strani. Merzad je možda više atrakcija. Ima on više nedostataka. Ima dosta visoke ruke i nije pokretan što se tiče bloka. Treba obratiti pažnju na druge igrače, a Merzad dođe, obiđe krug i idemo dalje“, ističe Duran.

F.Z./N1

Meč se igra od 20 sati, a taj termin se preklapa sa utakmicom košarkaške reprezentacije BiH.

“Svako ima svoj izbor. Mi se nalazimo na SP i bez obzira što ih zovu zlatni, ne mogu biti zlatniji. Doći će taj metal, a mi smo u svakom smislu pobjednici. Ja vam obećavam ovim putem – bit ćemo prvi”, jasan je selektor Duran.

Duran ističe da vjeruje u zlato!

“Čvrsto vjerujemo u sebe. Pripremali smo se nepunu godinu dana. Ponekad je potrebno i malo sreće, ona prati hrabre i mi vjerujemo u zlato!”, rekao je Duran.

Finalni meč između BiH i Irana igra se u Areni Hills na Ilidži sa početkom od 20 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TO SE ZOVE PONIŽENJE : Bilala Brajloivća na krevetu dočekala “Afrička šljiva”

TO SE ZOVE PONIŽENJE : Bilala Brajloivća na krevetu dočekala “Afrička šljiva”

Uhićen muškarac: Osumnjičen za pljačku 13 stanova / Bljesak.info

Uhićen muškarac: Osumnjičen za pljačku 13 stanova / Bljesak.info