in

Izaslanstvo iz BiH u britanskom Parlamentu

Izaslanstvo iz BiH u britanskom Parlamentu
Slatka-Tajna.Eu

Trećega dana boravka u Londonu, u sklopu nastupa na prestižnom međunarodnom sajmu turizma i putovanja ”World Travel Market London 2022”, izaslanstvo Turističkoga klastera Hercegovine, predvođeno predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenkom Hercegom, i direktora ”USAID Turizam” Ibrahima Ostu danas je ugostio član britanskoga Parlamenta Martin Vickers koji je ujedno i član Savjetodavnoga vijeća Britansko-bosanskohercegovačke gospodarske komore te trgovinski izaslanik britanskoga premijera za Balkan.

Sastanak je održan u Westminsterskoj palači, odnosno zgradi Parlamenta Ujedinjenoga Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Razgovaralo se o nekoliko tema, prije svega o potencijalima i mogućnostima snaženja gospodarskih veza dviju zemalja, poglavito kroz povećanje trgovinske razmjene i ulaganja, kao i nužnosti razmjene znanja i iskustava.

Osim Hercega i članova hercegovačkoga izaslanstva iz Zapadnohercegovačkog i Hercegbosanskog kantona, današnjem su sastanku nazočili i predstavnici USAID-a za BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH te turističkih odjela i organizacija iz Republike Srpske i Kantona Sarajevo, priopćeno je iz Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Predsjednik Vlade HNK prethodnih je dana sudjelovao u činu potpisivanja partnerstva između USAID-ova odjela za razvoj održivoga turizma u BiH i britanske tvrtke ”Online Travel Training” kojim je najavljeno pokretanje dva nova tečaja na ”Online Travel Agent Academy”, i to Vinske ceste Hercegovine i Penjački športovi BiH.

Također, sudjelovao je i u promociji hercegovačkih vina i Vinske ceste Hercegovine kao najnovijega člana ”Iter Vitis” vinskih cesta Europe, na svečanoj večeri članova PATA organizacije (Pacific Asia Travel Association).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zapažen nastup Turističkoga klastera Hercegovine na ”World Travel Market London 2022” zajednički su pomogle vlade Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačkog i Hercegbosanskog kantona.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako je Ancelotti napio sjajnog fudbalera? “Prvo mi je nasuo čašu rakije, a onda…”

Kako je Ancelotti napio sjajnog fudbalera? “Prvo mi je nasuo čašu rakije, a onda…”

GILE ČEKA DRUGO DIJETE: Lijepa Mirela rodit će mu još jednog sina

GILE ČEKA DRUGO DIJETE: Lijepa Mirela rodit će mu još jednog sina