in

Izaslanstvo iz BiH u britanskom Parlamentu

Izaslanstvo iz BiH u britanskom Parlamentu
Slatka-Tajna.Eu

Trećega dana boravka u Londonu, u sklopu nastupa na prestižnom međunarodnom sajmu turizma i putovanja ”World Travel Market London 2022”, izaslanstvo Turističkoga klastera Hercegovine, predvođeno predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenkom Hercegom, i direktora ”USAID Turizam” Ibrahima Ostu danas je ugostio član britanskoga Parlamenta Martin Vickers koji je ujedno i član Savjetodavnoga vijeća Britansko-bosanskohercegovačke gospodarske komore te trgovinski izaslanik britanskoga premijera za Balkan.

Sastanak je održan u Westminsterskoj palači, odnosno zgradi Parlamenta Ujedinjenoga Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Razgovaralo se o nekoliko tema, prije svega o potencijalima i mogućnostima snaženja gospodarskih veza dviju zemalja, poglavito kroz povećanje trgovinske razmjene i ulaganja, kao i nužnosti razmjene znanja i iskustava.

Osim Hercega i članova hercegovačkoga izaslanstva iz Zapadnohercegovačkog i Hercegbosanskog kantona, današnjem su sastanku nazočili i predstavnici USAID-a za BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH te turističkih odjela i organizacija iz Republike Srpske i Kantona Sarajevo, priopćeno je iz Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Predsjednik Vlade HNK prethodnih je dana sudjelovao u činu potpisivanja partnerstva između USAID-ova odjela za razvoj održivoga turizma u BiH i britanske tvrtke ”Online Travel Training” kojim je najavljeno pokretanje dva nova tečaja na ”Online Travel Agent Academy”, i to Vinske ceste Hercegovine i Penjački športovi BiH.

Također, sudjelovao je i u promociji hercegovačkih vina i Vinske ceste Hercegovine kao najnovijega člana ”Iter Vitis” vinskih cesta Europe, na svečanoj večeri članova PATA organizacije (Pacific Asia Travel Association).

Zapažen nastup Turističkoga klastera Hercegovine na ”World Travel Market London 2022” zajednički su pomogle vlade Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačkog i Hercegbosanskog kantona.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
Kako je Ancelotti napio sjajnog fudbalera? “Prvo mi je nasuo čašu rakije, a onda…”

Kako je Ancelotti napio sjajnog fudbalera? “Prvo mi je nasuo čašu rakije, a onda…”

GILE ČEKA DRUGO DIJETE: Lijepa Mirela rodit će mu još jednog sina

GILE ČEKA DRUGO DIJETE: Lijepa Mirela rodit će mu još jednog sina