in

dm BiH uspješan i u 2022. godini: Najavljene investicije vrijedne 12,1 milion KM i nova radna mjesta

dm BiH uspješan i u 2022. godini: Najavljene investicije vrijedne 12,1 milion KM i nova radna mjesta
Slatka-Tajna.Eu
dm BiH uspješan i u 2022. godini: Najavljene investicije vrijedne 12,1 milion KM i nova radna mjesta

Unatoč izazovima dm je uz bogatu ponudu proizvoda i usluga poslovnu 2021/2022. godinu završio sa ostvarenim prometom u iznosu od 272.718.900 KM.

“Kontinuiranim sprovođenjem filozofije koja u središte poslovanja stavlja čovjeka i ovu poslovnu godinu obilježili smo u duhu osluškivanja i oplemenjivanja potreba naših kupaca”, naglasio je Damir Šlosel, direktor dm-a u Bosni i Hercegovini.

Kazao je da su pored 14.382 proizvoda po uvijek povoljnim cijenama, kupcima ponudili nove usluge uvođenjem dm active beauty programa lojalnosti uz koji mogu sakupljati bodove i tako ostvariti dodatne uštede, te nedavno otvoreni dm online shop.

“Temelj toga čine kontinuirane investicije u sve segmente našeg poslovanja pa smo u centralu, distribucijski centar, IT opremu, te preuređenje postojećih i otvorenje novih dm prodavnica uložili vise od 10 miliona KM”, izjavio je Šlosel.

dm

Također, otvaranjem 4 nove dm prodavnice u Velikoj Kladuši, Gradišci, Bosanskoj Krupi i Sarajevu, dm je prodajnu mrežu proširio na 84 prodavnice, a ulaganja kompanije nastavljena su i u polju društveno odgovornog djelovanja i razvoj 1.011 zaposlenika.

dm active beauty program lojalnosti

Početkom godine kompanija dm je uvela dm active beauty program lojalnosti prvi u BiH koji se realizuje isključivo putem mobilne aplikacije i digitalne kartice, a sve u dugu korištenja nove tehnologije koja će kupcima olakšati svakodnevnicu.

Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga je pojasnila da korištenjem dm active beauty aplikacije, registrovani članovi programa na jednostavan način mogu sakupljati bodove i ostvariti uštede.

“Tokom samo devet mjeseci korištenja programu se pridružilo 244.000 članova, koji su iskoristili 1,6 miliona kupona za dodatne pogodnosti. Na taj način kupci su sakupili 174,7 miliona bodova koje su u dm prodavnicama iskoristili kao sredstvo plaćanja u vrijednosti od 1,3 miliona KM”, prezentirala je Isaković, dodajući je udio acitve beauty promet u ukupnom prometu frme prešao jednu trećinu, a nedavnim otvaranjem dm online shopa i uvezivanjem “Moj dm” računa sa dm active beauty računom njihovim kupcima žele ponuditi dodatne mogućnosti za uštedu.

dm

Isaković je spomenula i još jedan od noviteta, a radi se o uslugama savjetovanja u odabranim dm prodavnicama.

“Pored profesionalnog šminkanja, koje kupovinom make up proizvoda u iznosu od 50 KM i više kupci dobijaju potpuno besplatno, dm savjetnice za ljepotu na raspolaganju su i za savjete o njezi lica i tehnikama šminkanja, te odabira adekvatnih make up i proizvoda za njegu lica”, pojasnila je ona, dodajući da je ovo prilika koja se ne treba propustiti.

Unapređenje kvaliteta života 

Kompanija dm konstantno radi na unapređenju kvaliteta života cjelokupne zajednice u kojoj posluje, kroz poticaje i podržavanje društveno odgovornih kampanja, ali i odgovara na potrebe lokalne zajednice u kojoj djeluje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Tokom godine podržali smo realizaciju 17 ekoloških projekata u okviru kampanje “Zajedno za bolje sutra”, pa je u unapređenje životnih uslova u protekloj godini uloženo više od 60.000 KM”, izjavila je Kristina Ćosić, voditeljica Logistike.

dmm

Alma Aščić-Efendić je govorila o kampanji “Inspiracija”, gdje su bh. street art umjetnici oslikali izloge dm prodanica u Mostaru i Banjaluci, te mural na zidu sarajevske dm prodavnice na Grbavici što je ujedno i poklon gradu Sarajevu i na taj način ponudili kreativan odgovor na pitanje “Šta nas ljude čini lijepima?”

“Izuzetno nam je drago biti u mogućnosti pružiti podršku radu lokalnih umjetnika i razvoju kulturne scene, sve s ciljem da se u zajednici probudi inspiracija za pozitivne promjene”, naglasila je ona.

Kao poslovna zajednica koja ima snažan fokus na održivosti i osviještenosti u svim segmentima poslovanja, kompanija dm, u cilju da što više „ozeleni“ svoje poslovanje početkom poslovne godine 2021/22, nabavila je prvi električni automobil, koji je stavljen na korištenje svim zaposlenicima.

Kao nastavak filantropskog djelovanja u društvu dm kompanija u protekloj poslovnoj godini potpisala je i Ugovor o pristupanju Filantropskom forumu BiH a u sklopu kojeg kao članica daje svoj značajan doprinos u pozicioniranju filantropije, jedne od temeljnih vrijednosti bh. društva.

Povećanje plata i isplata jednokratne pomoći

Svjesni izazovnog vremena i kretanja na globalnom i lokalnom tržištu, zaposlenicima je tokom godine u dva navrata povećana plata, prvi put 9,5% u januaru i 9% u maju.

“Imajući u vidu izazove s kojima se susrećemo lokalno i globalno, pored povećanja plata, prihvatili smo prijedlog Vlade Federacije, na osnovu koje je svih 1.011 dm zaposlenika dobilo jednokratnu novčanu pomoć”, rekla je Emina Mušinović, voditeljica Razvoja ljudskih resursa, Kadrovske službe i Informatike.

Iako se pogodnost jednokratne pomoći bez oporezivanja odnosila samo na zaposlenike s područja FBiH dm je odlučio isplatiti ovu novčanu pomoć svim zaposlenicima, dakle i na području Republike Srpske i Brčko distrikta što čini sveukupni bruto iznos od više od 1.200.000 KM.

Povećanje plata može se očekivati i u januaru nove godine, jer je to kako navodi direktor postala praksa kompanije.

DM

Planovi za poslovnu 2022/23. godinu

Na kraju je naglašeno da će dm BiH i u narednoj godini nastaviti ulaganja u svim segmentima poslovanja.

“Jedan od fokusa poslovanja jeste i nastavak ulaganja u novi dm online shop i “Moj dm” aplikaciju, koji je već u prvim danima nove poslovne godine zabilježio veliku posjećenost. Osim toga, planirano je i blizu 150 novih radnih mjesta, proširenje maloprodajne mreže za još pet novih prodavnica. Iznos ukupnih planiranih ulaganja je 12.1 miliona KM”, poručio je na kraju konferencije Damir Šlosel, direktor dm-a.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VAŽAN DAN ZA ALEKSANDRU MLADENOVIĆ: Prijateljstva na estradi ipak postoje

VAŽAN DAN ZA ALEKSANDRU MLADENOVIĆ: Prijateljstva na estradi ipak postoje

Dnevnik: “Srbi su se saglasili”

Dnevnik: “Srbi su se saglasili”