in

ZORANU KALEZIĆU URUČENO POSEBNO PRIZNANJE: Karcinom pluća nije ubio njegov pozitivan duh

ZORANU KALEZIĆU URUČENO POSEBNO PRIZNANJE: Karcinom pluća nije ubio njegov pozitivan duh
Slatka-Tajna.Eu

U Kosovo Lugu, smještenom u okrugu Crnogorskom, Danilov grada, održalo se neobično, ali i nezaboravno druženje sa legendarnim izvođačem, Zoranom Kalezićem. Okupile su se njegove kolege iz muzike, dragi prijatelji, uglednici iz crnogorskog kulturnog života, sporta… Svi oni koji vole Zorana, a poštuju njegov talenat i doprinos muzici, kako ex. jugoslovenskih prostora, tako i svoje postojbine.

Zoranova “slika” odavala je vidan trag, koje je ostavilo nemilosrdno oboljenje sa kojim se bori. Karcinom pluća, nije mogao da ubije njegov pozitivan duh. Da je takav oduvijek, kazao je njegov najbolji prijatelj, Šukrija Žuti Serhatlić, koji mu je uručio nagradu PAM-a, za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji, muzičke umjetnosti Crne Gore. Uručena mu je i nagrada KIS od njegove prve, muzičke”kuće”, za razvoj ansambla i očuvanje tradicionalnog zvuka. Jedno veliko priznanje uručila mu je kolegica, Tanja Šeter, ispred Udruženja Estradnih umjetnika Crne Gore.

-Pripala mi je čast da vam ispred udruženja uručim “Priznanje za životno djelo” i izuzetni doprinos i zasluge, postignute na polju muzičkog stvaralaštva Crne Gore – kazala je Tanja, koja je naglasila da ovo priznanje, podrepljuje 15 milion prodatih nosača zvuka i 20 njegovih albuma.

Svi su se složili da je ovako nešto trebalo mnogo prije da se desi. No, isto tako, svi su prišli Zoranu, uputivši mu slične čestitke.

-Hvala ti za sve što si učinio za bivšu jugoslovensku i crnogorsku muziku – rekli su oni.

Bilo je to sjajno druženje uz muziku, pjesmu ali iprisjećanje, na nekadašnje turneje, gostovanja, anegdote… Obnavljanje uspomena, kako je to nekada bilo i više nikada neće biti. Takva prijateljstva, nesebičnosti, humanosti radosti, zdravog rivalstva, toga više nema.

J. DURIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
Turska počela plaćati Rusiji dio isporuka plina u rubljama

Turska počela plaćati Rusiji dio isporuka plina u rubljama

VIDEO | Umjesto u golu lopta završila u dnevnom boravku

VIDEO | Umjesto u golu lopta završila u dnevnom boravku