in

U Barceloni su na sjajan način ispratili poraz ljutog rivala i prelazak na lidersku poziciju

U Barceloni su na sjajan način ispratili poraz ljutog rivala i prelazak na lidersku poziciju
Slatka-Tajna.Eu
U Barceloni su na sjajan način ispratili poraz ljutog rivala i prelazak na lidersku poziciju

Madriđani su poraženi 3:2, te Barcelona sada ima dva boda prednosti.

Iz Barcelone su znali proslaviti ovaj rezultat i prvi poraz ljutog rivala, pa su sve popratili uz fotografije na Twiteru. Nasmijana lica Xavija, Ter Stegena, Lewandowskog i ekipe rekli su sve.

Kada je u pitanju sami meč Raya i Reala, Samo pet minuta bilo je Rayu dovoljno da stigne do vodstva. Santi Comesana je lijepo pogodio na asistenciju Frana Garcije, a i nakon toga je domaćin imao dobre prilike za povećanje prednosti.

Onda je sudija Juan Martinez Munuera na asistenciju iz VAR sobe u 36. minuti dosudio penal za goste iz Madrida nakon što je Marco Asensio srušen. Luka Modrić je preuzeo odgovornost i zabio za 1:1.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ubrzo je Real došao do potpunog preokreta i činilo se da neće imati problema da nastavi svoj niz. Eder Militao je najviše skočio nakon ubačaja Asensija iz kornera, pa je zatresao mrežu domaćina u 41. minuti.

U samoj završnici prvog dijela novi gol. Alvaro Garcia je odbijenu loptu zakucao u mrežu Kraljeva za 2:2 na kraju sjajnog prvog poluvremena. Rayo je inače presingom stvarao ogromne probleme protivniku, Real u nekim momentima jedva da je uspio da izađe sa svog dijela terena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na početku drugog dijela Rodrygo ne koristi dobru šansu za Real. Nova velika uzbuđenja u 65. minuit. Munera još jednom pokazuje na bijelu tačku nakon konsultacija s VAR sobom, ovaj put u korist Rayo Vallecana. Oscar Trejo je pucao, ali Courtois je odbranio, no onda je ustanovljeno da je prekršeno pravilo i da se penal mora ponoviti jer je Dani Carvajal ranije ušao u kazneni prostor. On je ujedno i skrivio penal zbog igranja rukom. Trejo je ovaj put bio puno bolji i Rayo je stigao do 3:2.

U ostatku meča žestoki napadi Reala, ali bez realizacije. Najbolju šansu ne koristi Rodrygo u 89. minuti. Osjetilo se danas neigranje važnih igrača poput Benzeme, Kroosa i Rudigera. Meč je trajao ukupno više od 100 minuta. Bilo je nadoknade u prvom, ali i u drugom dijelu. Drugih 45 minuta sudija je produžio za osam minuta, potpuno opravdano s obzirom na sve situacije s VAR-om.

Real je na prethodna dva meča u La Ligi osvojio samo bod, dok je najveći rival Barcelona uvezala četiri pobjede. Real će već za tri dana ugostiti Cadiz, a Barcelona sutra ide na gostovanje kod osasune.

Dakle, 14. kolo se odmah nastavlja, igra se u utorak, srijedu i četvrtak, a onda 15. kolo za vikend i slijedi pauza zbog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Barcelona je nakon 13 kola na skoru  11-1-1, a Real Madrid 10-2-1.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

UDATA I IMA PETERO DJECE: Pogledajte kako izgleda Iva Vrcić koja je otpjevala  “Skloni je od moga stola”

UDATA I IMA PETERO DJECE: Pogledajte kako izgleda Iva Vrcić koja je otpjevala “Skloni je od moga stola”

Vodoinstalater ne odustaje: Kažu da je imao najgori nastup ove sezone u “Zvezdama Granda”, a on najavio veliki povr

Vodoinstalater ne odustaje: Kažu da je imao najgori nastup ove sezone u “Zvezdama Granda”, a on najavio veliki povr