in

„Topnici“ iz Nemile zasluženo na tronu, Kapković: “Naš cilj je jasan – plasman u drugu ligu FBiH”

„Topnici“ iz Nemile zasluženo na tronu, Kapković: “Naš cilj je jasan – plasman u drugu ligu FBiH”
Slatka-Tajna.Eu
„Topnici“ iz Nemile zasluženo na tronu, Kapković: “Naš cilj je jasan – plasman u drugu ligu FBiH”

U upravo završenom jesenjem prvenstvu Kantonalne lige Zeničko-Dobojskog kantona prvo mjesto, i to sasvim zasluženo bez ijedne zamjerke, osvojila je ekipa NK Nemila.

U jedanaest odigranih mečeva „Topnici“ iz Nemile ostvarili su fantastičan skor, zabilježivši 9 pobjeda, dva puta su odigrali neriješeno i bez ijednog poraza, osvojivši 29 od moguća 33 boda, uz briljantnu gol razliku od plus 25 golova (35:10). U svim mečevima gdje se nastupili, bez obzira da li na svom terenu ili u gostima, pružali su igru za nogometne „udžbenike“,svojom lepršavom igrom, zgodicima za TV špice, potezima za nogometne „gurmane“… nagrađivani su salvama aplauza na otvorenoj sceni od prisutnih ljubitelja nogometa, bez obzira za koga kucalo navijačko srce.

O sjajnom rezultatu i naslovu jesenjeg šampiona ove vrlo kvalitetne lige, kapiten ekipe Eldin Suljić rekao je, između ostalog, sljedeće:

– Sigurno da je ovo odličan rezultat a na koji smo ponosni svi u klubu-počev od nas igrača, trenera, uprave kluba, navijača. U svaki meč ulazili smo maksimalno spremni i koncentrisani da pružimo naše najbolje igre i savladamo naše rivale. Tako je bilo i u posljednjem kolu koji je odlučivao o šampionu, kada smo na „vrućem“ terenu u Liješevi protiv dobre ekipe domaćina, odigrali meč za „dušu i sjećanje“ i ostvarili ubjedljiv trijumf rezultatom 0:3. U tu utakmicu ušli smo hladne glave, puni samopouzdanja i vjere u sebe i uz pomoć naših fantastičnih i frenetičnih navijača, pokazali da smo najbolji i zaslužemo postali jesenji šampioni.

Svi ovi rezultati su rezultat pozitivne atmosfere u i oko kluba. Naš trener Aidin Mahmutović, bivši proslavljeni nogometaš brojnih ekipa u BiH i inozemstvu, odlično je vodio tim, davao je sebe u ovaj projekat i rezultat kompletnog i to se je vidjelo u svakom susretu. Tu je ogromna podrška uprave kluba, koja svoj posao radi dobro i profesionalno na čelu sa Alenom Kapkovićem, a bez koga sigurno nebi ostvarili ovako blistave rezltate. U nastavku sezone naš cilj ne krijemo-želimo plasman u drugu ligu FBiH-centar, pa da u našem nogometnom „hramu“ naši vjerni navijači od augusta gledaju Famos, Unis, Bosnu, Borac, Kolinu, Moševac, Usoru, Moščanicu… Svim svim našim prijateljima veliko hvala na podršci i pomoći, a mi idemo u proljeće još jači, bolji, učinkovitiji…

Posebno želim da se u ime cijele ekipe zahvalim našim vatrenim navijačima koji su uz nas bili u svakom meču i koji su na najbolji način pokazali koliko vole svoj klub i svoje mjesto.

Već od starta priprema nagovjestili ulazak u veći rang takmičenja

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










O igrama i rezultatima za pamćenje i poštovanje NK Nemila prvi operativac kluba, neumorni sportski radnik, direktor kluba Alen Kapković, rekao je sljedeće:

– U sportu se ništa ne događa slučajno i preko noći. Već od samih priprema i kontrolnih mečeva nagovjestili smo borbu za ulazak u viši rang takmičenja. Na mjesto trenera doveli smo izuzetno perspektivnog trenera Mahmutovića, bivšeg nogometaša brojnih ekipa, a koji je igrao i Ligu prvaka i koji ima ogromno igračko iskustvo, a sa njim je stiglo i nekoliko novih igrača među postojeće i time smo pojačali konkurenciju za početnih jedanaest. Također, proširili smo i Upravni odbor kluba, prije svega osobama koje vole sport i na taj način napravili veliki iskorak ka ostvarenju našeg cilja-plasman u drugu federalnu ligu BiH. Kompletna uprava kluba ulagala je maksimalne napore, svojim radom i trudom, da bi klub bio stabilan, kao što je sada.Korak po korak radilo se ka ostvarenju zacrtanog cillje a to je naslov jesenjeg prvaka,kao i konačnog cilja ulaska u veći rang takmičenja.

Ekipa sa kompletnom upravom, trenerom, igračima, ekonomom, navijačima, prijateljima kluba i sponzorima je napravila značajan iskorak u svemu ovome ostvarenom i planiranom. Za narednu polusezonu planiramo zadržati postojeći igrački kadar, te dovesti nekoliko ciljanih pojačanja. Već se vode pregovori oko transfera, neki su već dogovoreni ali o tome ćemo poslije, kada bude vrijeme za to. Moram istaći da ova liga nikad nije bila kvalitetnija i jača, poštujemo sve naše rivale (NK Čelični grad, FK Liješeva, NK Fortuna, FK Borac, NK Vareš…) i sigurno će u proljeće biti još bolje i atraktivnije utakmice, a u kojima će najviše profitirati ljubitelji nogometa.

Oni su nosili dres „Topnika“ iz Nemile

Dehić, Kadrić, Bajrić, Imamović, Muračević, Skopljak, Talić, Suljić, Al.Kadić, Selimanović, Ah.Kadić, Najetović, Kozlić, Buljubašić, Gračić, Husejnović…

Razgovarao Rešad MAMELA (sportske.ba)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nema čak ni ličnog šofera: Iznenadit ćete se kad vidite šta vozi Jana Todorović

Nema čak ni ličnog šofera: Iznenadit ćete se kad vidite šta vozi Jana Todorović

UNESCO reagovao na gradnju u blizini nekropole Radimlja i Starog mosta u Mostaru

UNESCO reagovao na gradnju u blizini nekropole Radimlja i Starog mosta u Mostaru