in

Selektor Australije objavio spisak za SP, na njemu igrač porijeklom iz BiH

Selektor Australije objavio spisak za SP, na njemu igrač porijeklom iz BiH
Slatka-Tajna.Eu
Selektor Australije objavio spisak za SP, na njemu igrač porijeklom iz BiH

Selektor nogometne reprezentacije Australije Graham Arnold objavio je popis od 26 igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo u Katar, a na listi putnika je i fudbaler koji vuče korijene iz Bosne i Hercegovine, Ajdin Hrustić.

“U Katar idemo puni ponosa i vjere nakon četiri izazovne godine,” kazao je selektor “Socceroosa”.

“Iza nas je jedinstvena i teška kvalifikacijska kampanja i sada stižemo u Katar s uzbudljivom ekipom koja će učiniti sve da Australija bude ponosna na svjetskoj sceni”, dodao je Arnold.

Vratar FC Kopenhagena Mathew Ryan bit će kapetan ekipe, a bit će to njegovo treće Svjetsko prvenstvo. Na listi putnika našao se i Ajdin Hrustić. Ovaj 26-godišnji ofanzivac je rođen u Melbournu, roditelji su mu porijeklom iz BiH. Imao je dvije opcije, na kraju se odlučio za Socceroose.

Trenutno je član Hellas Verone u koju je stigao iz Eintrachta. U karijeri je nastupao još za Gronigen, a za Australiju je upisao 19 mečeva i upisao tri pogotka.

REUTERS/Mohammed Dabbous/File Photo

“U protekle četiri godine za reprezentaciju su debitovala 32 igrača. Želim zahvaliti svakom igraču koji je pomogao ekipi na ovom putu. Pozvali smo 68 igrača tokom kvalifikacijske kampanje i svaki od njih odigrao je ulogu u našem dolasku ovdje. Sastav našeg tima odražava australski multikulturalni krajolik. Naši momci dolaze sa svih strana svijeta, svi imaju različita putovanja, ali nas spaja jedan dres,” rekao je Arnold.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Australija će na SP-u Kataru igrati u grupi D zajedno sa svjetskim prvacima Francuzima, Danskom i Tunisom.

REPREZENTACIJA AUSTRALIJE

Golmani: Mat Ryan (FC Copenhagen), Danny Vukovic (Central Coast Mariners), Andrew Redmayne (Sydney FC)

Defanzivci: Harry Souttar (Stoke City), Milos Degenek (Columbus Crew), Bailey Wright (Sunderland), Thomas Deng (Albirex Niigata), Fran Karačić (Brescia), Nathaniel Atkinson (Heart of Midlothian), Aziz Behich (Dundee United), Kye Rowles (Heart of Midlothian), Joel King (Odense Boldklub)

Vezni: Aaron Mooy (Celtic), Jackson Irvine (St. Pauli), Ajdin Hrustic (Hellas Verona), Cameron Devlin (Heart of Midlothian), Riley McGree (Middlesbrough), Keanu Baccus (St Mirren)

Napadači: Jamie Maclaren (Melbourne City), Mitchell Duke (Fagiano Okayama), Jason Cummings (Central Coast Mariners), Garang Kuol (Central Coast Mariners), Awer Mabil (Cadiz), Mathew Leckie (Melbourne City), Craig Goodwin (Adelaide United), Martin Boyle (Hibernian).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Serija Radio Mileva epizode 68, 69 i 70! (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Serija Radio Mileva epizode 68, 69 i 70! (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus

OVAKO ŽIVE OD PRODAJE PILIĆA: Rodići pokazali luksuzni dom u Titelu

OVAKO ŽIVE OD PRODAJE PILIĆA: Rodići pokazali luksuzni dom u Titelu