in

Navijači Barce i Reala su ga prezirali, a danas ga niko ne može ni prepoznati koliko se zapustio

Navijači Barce i Reala su ga prezirali, a danas ga niko ne može ni prepoznati koliko se zapustio
Slatka-Tajna.Eu
Navijači Barce i Reala su ga prezirali, a danas ga niko ne može ni prepoznati koliko se zapustio

Deportivo je prije 20-tak godina imao zaista nevjerovatnu ekipu koja je pružala odlične rezultate u španskoj La Ligi, ali ovaj klub iz La Corune briljirao je i u Ligi prvaka, te svi i dan danas pamte nevjerovatnu pobjedu protiv Milana 2004. godine.

Tada su Rossoneri na San Siru pobijedili u prvom meču četvrtfinala sa 4:1 i činilo se da sigurno idu u polufinale, ali u revanšu je Deportivo na Riazoru odigrao spektakularnu utakmicu i slavio je sa 4:0, te prošao dalje.

Dio te legendarne ekipe Deportiva bio je i nekadašnji napadač Diego Tristan koji je imao zaista nekoliko blistavih sezona u dresu ovog kluba.



Diego Tristan je početkom ovog milenija žario i palio terenima u Španiji i oduševljavao je svojim igrama u dresu Deportivo La Corune

Tristan je pored svih zvijezda koje su tada igrale u Barceloni i Real Madridu uspio da 2002. godine dođe do titule najboljeg strijelca La Lige nakon što je postigao 21 gol u sezoni pred Svjetsko prvenstvo.

Proveo je čak šest godina u La Coruni i u najboljim danima karijere bio je čak na korak od prelaska u Real Madrid, ali je na kraju taj transfer propao iako je sve već bilo dogovoreno.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Tristan je bio jedan od najomraženijih igrača za navijače Barce i Reala jer je redovno “terorisao” odbrane ovih klubova. Deportivo je napustio 2006. godine i nekako je mirno otišao u penziju.

Igrao je još za Mallorcu, Livorno, West Ham i Cadiz gdje je još prije 12 godina završio svoju karijeru.

Tristan se potpuno povukao iz javnog života i tek ponekad možete čuti nešto o njemu, a većinom je to kada se prisjećaju njegovih majstorija dok je nosio dres Deportiva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Danas on živi potpuno drugačijim životom i izgleda zaista neprepoznatljivo. Ovih dana pojavilo se nekoliko njegovih fotografija i čak i oni najveći fanovi španske La Lige su ga teško prepoznali.



Nakon što se penzionisao 2010. godine povukao se iz javnog života, a svojim izgledom je sve šokirao jer zbog viška kilograma danas izgleda potpuno neprepoznatljivo

Tristan se itekako “zapustio” kada je u pitanju njegov izgled zbog čega izgleda neprepoznatljivo iako tek ima 46 godina. Pojavi se ponekad na nekim mečevima La Lige, ali nema problem s fanovima jer ga rijetko ko može i prepoznati.



Diego Tristan se tek ponekad pojavi na nekoj od utakmica, ali tu ga samo oni najzagriženiji fanovi španskog fudbala uspiju prepoznati

Nakon završeka karijere fudbal je pao u potpuno drugi plan i posvetio se nekim drugim stvarima u životu, te tek ponekad rekreativno ponovo izađe na teren i zaigra.

Tristan je u dresu Deportiva odigrao ukupno 236 mečeva, te je zabio 97 golova. Za reprezentaciju Španije upisao je ukupno 15 nastupa i zabio je četiri gola.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Još jedna fantastična Noć Bosne i Hercegovine 2022 – Hayat Production

Još jedna fantastična Noć Bosne i Hercegovine 2022 – Hayat Production

VIKI MILJKOVIĆ ZA “EXPRESS”: Sa Bosnom me veže ista krvna grupa

VIKI MILJKOVIĆ ZA “EXPRESS”: Sa Bosnom me veže ista krvna grupa