in

RAT UŽIVO:Ruski vojnik tvrdi da časnici bježe s fronta, njih ostavljaju na položajima do smrti

RAT UŽIVO:Ruski vojnik tvrdi da časnici bježe s fronta, njih ostavljaju na položajima do smrti
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO:Ruski vojnik tvrdi da časnici bježe s fronta, njih ostavljaju na položajima do smrti

15:05 Ruski vojnik: Časnici bježe s fronta, nas ostavljaju na položajima do smrti

RUSKI vojnik koji je regrutiran u nedavnoj djelomičnoj mobilizaciji tvrdi da ruski vojni časnici bježe s fronta u Ukrajini

14:30 Šef Wagnera priznao da se miješao u američke izbore

Ruski poslovni čovjek Jevgenij Prigožin priznao je da se miješao u američke izbore i poručio da će to činiti i ubuduće, što je prvo takvo priznanje čovjeka kojeg Washington za to i formalno optužuje.

14:25 Rusko ministarstvo demantiralo vojne blogere

Rusko ministarstvo obrane poduzelo je neobičan korak demantiranjem izvješća ruskih vojnih blogera da je jedinica mornaričkog pješaštva izgubila stotine ljudi u bezuspješnoj ofenzivi u istočnoj Ukrajini, objavila je državna novinska agencija RIA.

Rečeno je da je ministarstvo odbacilo tvrdnje blogera da je 155. mornarička brigada Pacifičke flote pretrpjela “velike, besmislene gubitke u ljudstvu i opremi”.

Naprotiv, tijekom 10 dana postrojba je napredovala 5 km u ukrajinske obrambene položaje jugozapadno od Donjecka, RIA prenosi ministarstvo. Izričito je opovrgnuto da su zapovjednici brigade pokazali nekompetentnost, izvijestio je Reuters.

“Zbog kompetentnih radnji zapovjednika postrojbi, gubici marinaca u navedenom razdoblju ne prelaze 1 posto borbene snage, a ranjenih je 7 posto, od kojih se značajan dio već vratio na dužnost”, navodi se.

13:15 Njemačka se oglasila o pregovorima Ukrajine i Rusije

Glasnogovornik njemačke vlade je rekao da je na Ukrajini da odluči kada će održati mirovne pregovore s Rusijom, dodajući da Moskva također oklijeva sudjelovati u njima.

Washington Post je izvijestio da su Sjedinjene Države privatno ohrabrivale Ukrajinu da signalizira da je otvorena za razgovore s Rusijom, nakon što je ukrajinski predsjednik isključio mogućnost pregovora dok je ruski predsjednik Vladimir Putin na vlasti.

13:00 Financial Times: UniCredit u sukobu s Europskom središnjom bankom oko Rusije

Financial Times piše da su Europska središnja banka i talijanski UniCredit u zategnutim odnosima zbog Rusije i isplate dividendi.

12:45 Žestoka bombardiranja diljem Ukrajine

Ukrajina i Rusija međusobno se optužuju za štetu na infrastrukturi nakon što je ponedjeljak počeo serijom bombardiranja s obiju strana.

12:05 Moćni američki raketni sustavi stigli u Ukrajinu

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov objavio je da su moćni američki raketni sustavi NASAMS došli u Ukrajinu.

“Pogledajte tko je stigao. PZO sustavi NASAMS i Aspide stigli u Ukrajinu! Ovo oružje će značajno ojačati ukrajinsku vojsku i učinit će naše nebo sigurnijim.

Nastavit ćemo s obaranjem neprijateljskih ciljeva koji nas napadaju. Hvala našim partnerima: Norveškoj, Španjolskoj i SAD-u”, objavio je ukrajinski ministar.

11:55 Putin će do kraja tjedna odlučiti ide li na G20

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti javlja da će Vladimir Putin do kraja tjedna donijeti odluku hoće li osobno prisustvovati sljedećem summitu G20. Summit se, podsjetimo, sredinom mjeseca održava u Indoneziji.

 11:50 Kremlj odbio komentirati napise da su SAD i Rusija pričali o ratu u Ukrajini

Kremlj je odbio komentirati članak Wall Street Journala da je Washington održao povjerljive razgovore s najvišim ruskim dužnosnicima o izbjegavanju daljnje eskalacije rata u Ukrajini.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










11:15 Peskov: Rusija je spremna na pregovore, ali Ukrajina nije

Reuters javlja da je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao medijima u svom današnjem obraćanju da, iako Rusija ostaje otvorena za razgovore, nije u mogućnosti pregovarati s Kijevom jer oni odbijaju bilo kakve pregovore.

 10:30 Gost ruskog radija: Da mladi idu u rat, država ne bi morala udovicama plaćati odštetu

Ruski autor i prevoditelj izjavio je da u rat trebaju ići 18-godišnjaci. “U slučaju da mladi muškarci poginu u ratu, država ne bi morala isplaćivati odštete udovicama”, rekao je.

10:20 Ruski mediji citiraju Vučića: “Čeka nas najvažnija bitka, Staljingrad”

Ruski mediji jutros citiraju Vučićevu izjavu koju je dao u sinoćnjem gostovanju na TV Pink.

10:15 Putinov propagandist stao na minu i ostao bez noge

Ruski propagandist Semjon Pegov ostao je bez noge, javlja Nexta. On je stao na minu te mu je desna noga amputirana. Na minu je navodno stao krajem listopada kod Donjecka.

  10.00 Ukrajinska protuzračna odbrana oborila još jedan ruski Su-25 iznad Hersonske oblasti.

alt

09.00 Tokom jučerašnjeg dana Rusi su izgubili još 500 vojnika i nekoliko tenkova, javlja Glavni stožer vojske Ukrajine.

Slika

08.00 Sažetak izvještaja Glavnog stožera vojske Ukrajine: Oružane snage Ukrajine odbile napade okupatora u blizini 8 naselja, pokrivale jedinicu “Ahmat” u Lisičansku.

alt

07.00 Tokom noći čulo se više eksplozija u Donjecku, gradu kojeg su okupirali Rusi. Gori zgrada željeznice.

06.00 Rusi lažiraju povlačenje iz Hersona kako bi namamili ukrajinske snage na ulične borbe u ovom ključnom gradu, rekla je Natalia Humeniuk, glasnogovornica ukrajinske vojske.

“Ruske trupe jako trude uvjeriti sve da se povlače, ali u isto vrijeme vidimo objektivne dokaze da ostaju”, rekao je Humeniuk u intervjuu za ukrajinske medije.

“Tamo su stacionirane vojne jedinice i dosta vojne tehnike, a tu su i borbeni položaji koji su postavljeni na lijevoj obali i koji će služiti za potporu borbenim položajima na desnoj obali”, rekla je, javlja CNN dodajući da nisu mogli neovisno potvrditi ovo što Humeniuk govori.

“Prema našim podacima, Rusi pokušavaju stvoriti iluziju da ih nema kako bi namamili ukrajinske snage u obližnja naselja, a naselja su obično mjesta gdje se odvijaju teške ulične borbe”, rekla je.

“Zbog toga znamo, vidimo i predviđamo što nam pokušavaju prodati te u skladu s tim gradimo vlastitu strategiju”, istaknuo je Humeniuk.

Prema Humeniuk, Rusi premještaju svoje elitne jedinice i časnike na lijevu obalu rijeke Dnjepar, ostavljajući one na desnoj obali bez mogućnosti da pobjegnu ili se evakuiraju. “Ostavljaju jedinice na desnoj obali da se bore do posljednjeg daha”, rekla je.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OVO JE ISTINA O BRAKU NEBOJŠE NEGIĆA I CAKANE! Komentarisao vrelu fotku Kije Kockar i muvao je, a evo šta pjevačica kaže! – Senzacija

OVO JE ISTINA O BRAKU NEBOJŠE NEGIĆA I CAKANE! Komentarisao vrelu fotku Kije Kockar i muvao je, a evo šta pjevačica kaže! – Senzacija

KRISTALI, ŠLICEVI, LANCI I DUBOKI DEKOLTE: Sve oči uperene u Milicu Pavlović, zasjenila sve u najvrelijem izdanju

KRISTALI, ŠLICEVI, LANCI I DUBOKI DEKOLTE: Sve oči uperene u Milicu Pavlović, zasjenila sve u najvrelijem izdanju