in

RAT UŽIVO: Eksplozije odjekuju u okupiranom Donjecku, gori zgrada željeznice, odbijeni svi napadi ruskih agresora…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fg8peduxeaafwj6.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fg8peduxeaafwj6.jpg”,”caption”:””,”bg”:”8b97d8″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fg8dwjoxkam07wp.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fg8dwjoxkam07wp.jpg”,”caption”:””,”bg”:”908f8e”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fg7j8vtwiaevcnn.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fg7j8vtwiaevcnn.jpg”,”caption”:””,”bg”:”231714″}]

08.00 Sažetak izvještaja Glavnog stožera vojske Ukrajine: Oružane snage Ukrajine odbile napade okupatora u blizini 8 naselja, pokrivale jedinicu “Ahmat” u Lisičansku.

07.00 Tokom noći čulo se više eksplozija u Donjecku, gradu kojeg su okupirali Rusi. Gori zgrada željeznice.

06.00 Rusi lažiraju povlačenje iz Hersona kako bi namamili ukrajinske snage na ulične borbe u ovom ključnom gradu, rekla je Natalia Humeniuk, glasnogovornica ukrajinske vojske.

“Ruske trupe jako trude uvjeriti sve da se povlače, ali u isto vrijeme vidimo objektivne dokaze da ostaju”, rekao je Humeniuk u intervjuu za ukrajinske medije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Tamo su stacionirane vojne jedinice i dosta vojne tehnike, a tu su i borbeni položaji koji su postavljeni na lijevoj obali i koji će služiti za potporu borbenim položajima na desnoj obali”, rekla je, javlja CNN dodajući da nisu mogli neovisno potvrditi ovo što Humeniuk govori.

“Prema našim podacima, Rusi pokušavaju stvoriti iluziju da ih nema kako bi namamili ukrajinske snage u obližnja naselja, a naselja su obično mjesta gdje se odvijaju teške ulične borbe”, rekla je.

“Zbog toga znamo, vidimo i predviđamo što nam pokušavaju prodati te u skladu s tim gradimo vlastitu strategiju”, istaknuo je Humeniuk.

Prema Humeniuk, Rusi premještaju svoje elitne jedinice i časnike na lijevu obalu rijeke Dnjepar, ostavljajući one na desnoj obali bez mogućnosti da pobjegnu ili se evakuiraju. “Ostavljaju jedinice na desnoj obali da se bore do posljednjeg daha”, rekla je.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kćerka Gorana Bregovića, nakon povratka u Sarajevo: Još sređujem radnju na Baščaršiji – Senzacija

Otac četiri kćerke i ekstremni ribolovac opčinio žiri izgledom i glasom: Dobio ponudu života u “Nikad nije kasno&#822