in

Otvorena prva E-commerce akademija u BiH

Otvorena prva E-commerce akademija u BiH
Slatka-Tajna.Eu
Otvorena prva E-commerce akademija u BiH

Prva “E-commerce akademija” u BiH, koju organizuje Asocijacije za internet trgovinu “eComm” zvanično je otvorena u Sarajevu u petak 4. Novembra.

Akademiju je otvorila Alma Ahmić, izvršna direktorica Asocijacije.

“Izuzetno mi je drago što su mnoge bh. kompanije pokazale interes za učešće u ovoj Akademiji. Također, radujem me što su nam se i osim kompanija pridružila i fizička lica”, poručila je ona.

Istakla je nadalje, kako su prijave pristizale iz skoro svih dijelova BiH od Trebinja, do Banja Luke, uključujući novonastale biznise ali i iskusne kompanije. Takav šarolik tip prijavljenih kompanija – direktno pokazuje zainteresovanost BH tžišta za ovaj tip poslovanja, ali potrebu za kvalitetnim edukacijama u toj oblasti.

Samo neke od kompanija koje su se predstavilie predavačim na otvaranju, te objasnile svoju motivaciju za učešće su: dm, DOMOD, BIHAMK, WOOW…

Iako je Asocijacija tek nedavno krenula sa radom uspjela je okupiti izuzetan predavački tim koji će kroz dva mjeseca online interaktivnih modula dotaći se 5 tematskih cjelina ključnih za razvoj online trgovine u BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










A pored eksperata iz domaćih kompanija poput Edina Halilovića – suosnivača i CEO Lilium digital, Jasmina Marića Business development Manager-a iz OLX, tu su i Marijana Dimitrić (Sport Vision grupacija), Ivan Tanasković (L’Oréal Adria-Balkan) , predsjednik E-commerce Asocijacije u Sloveniji i osnivač vlastite kompanije (BAM – Become a Master) Andraž Gavez.

Učesnici će kroz naredna dva mjeseca slušati njihova predavanja, a potom će 20 najkativnijih imati priliku da kroz personalizovani mentorski program naučeno direktno primjene na svoje biznise.

Projekt je kreiran, te se realizuje uz podršku Vlade Švicarske kroz aktivnosti projekta MarketMakers i Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

A sudeći po interesu BH kompanija, te pojedinaca ovo će biti tek prva u nizu mnogih E-commerce Akademija koje će ova Asocijacija realizovati.

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Mane u rodnom selu dobio statuu, bolje da nije…

Mane u rodnom selu dobio statuu, bolje da nije…

Amar Gile Jašarspahić majstor za “pečenje” rakije: “Volio sam da popijem, volim i dan danas”

Amar Gile Jašarspahić majstor za “pečenje” rakije: “Volio sam da popijem, volim i dan danas”