in

“OSTALA SAM NEPOKRETNA! OSJEĆALA SAM KAKO MI SE KOSTI ODVAJAJU!” Učesnica rijalitija imala nesreću

“OSTALA SAM NEPOKRETNA! OSJEĆALA SAM KAKO MI SE KOSTI ODVAJAJU!” Učesnica rijalitija imala nesreću
Slatka-Tajna.Eu

Mašu Kuprešanin gledaoci rijalitija “Survivor” su samo mogli djelimično da upoznaju. Ova nekadašnja takmičarka iz “crvenog plemena” na poligonima u Dominikanskoj Republici često je pokazivala impresivnu formu, ali malo je poznato da su zbog svakog od tih zadataka njeni najbliži kod kuće strahovali.

Naime, u toku studija Maša je povrijedila leđa. I ta povreda joj je potpuno promijenila život i navike koje je imala dotad.

-– Ja sam u drugoj godini, u toku trke osjetila bol u leđima i sutradan sam obradila trening i ostala sam polunepokretna, noge su mi bile polumrtve, nisam mogla da se ispravim od bola i ustanovili su da je diskus hernija. Mjesec dana nisam mogla da se sagnem naprijed i nazad. Polupokretna sam bila. Radila sam terapije i rehabilitaciju i po šest sati dnevno samo da bih se vratila. To se desilo između dvije sezone. Ja sam uspjela i da se pokrenem i da se vratim u trening. Veslala sam tu sezonu što je dolazila. Zapravo je bila i uspješna. Poslije toga sam još dvije godine nastavila da veslam iako sam bila u bolu baš svaki dan, ali taj bol i povredu sam regulisala jačanjem kora i morala sam da radim terapije svaki dan – otkrila je Maša za “Nema zabranjenih”.

Ona priznaje da te dvije godine nisu bile lake za nju. Zbog te povrede Maša je prekinula da vesela, ali je morala da odustane od nekih sportskih disciplina koje su bile njena velika ljubav.

– Teško mi je bilo, ne mogu da ne priznam, ja jako volim “crossfit”, da ne mogu više taj sport da treniram zbog leđa zato što mi se lako upale i jako me bole. Teško mi je bilo što mi se zgadilo veslanje, ja sam veslala deset godina, jer ne mogu više ni da veslam, a da me ne bole leđa.

U toku “Survivor”-a Maša je povrijedila nogu i ona i danas osjeća posljedice zbog te povrede.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Ovo u „Survivor“-u stvarno jeste bio strašan momenat kada krcka i kada misliš da su mi slomili nogu. Gdje mi saopštavaju da su mi pokidani svi ligamenti i patela i svašta nešto me je uplašilo jer već imam iskustva sa tim. Bio je odvratan osjećaj. Imala sam osjećaj kao da su mi se kosti razdvajale u nozi. Nekim čudom, meni je sve to sraslo, bez ikakve medicinske pomoći. Vratila sam se, evo sada i treniram, a nije mi baš onako najbolje koljeno, ali trenutno nemam vremena da se posvetim oporavku.

Koliko je Maši bilo narušeno samopouzdanje zbog te povrede leđa jer je nakon nje morala da se odrekne nečeg što je dotad bio dio njenog identiteta?

– U neku ruku počela sam da vraćam samopouzdanje jer sam počela da se ostvarujem u drugim stvarima, a da to nije sport, ali mi nikako nije lako palo jer se tu negdje gubi moj identitet sportiste, ekstremnog sportiste koji voli da se takmiči.

(express/srbijadanas)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zašto uvijek treba da potopite bademe u vodu preko noći

Zašto uvijek treba da potopite bademe u vodu preko noći

SAD može utjecati na rasplet nove krize na Kosovu

SAD može utjecati na rasplet nove krize na Kosovu