Categories: Sport

Niko ne može da vjeruje kakvu grešku je sudija napravio sa živim zidom Manchester Uniteda

Od Manchester Uniteda jučer se očekivalo mnogo više u okršaju protiv Aston Ville koja ne briljira ove sezone, a to najbolje dokazuje činjenica da je klub promijenio prošle sedmice trenera.

Unai Emery je na klupi Aston Ville debitovao pobjedom i to u okršaju protiv Crvenih đavola i sigurno da nije mogao očekivati bolji početak u novom klubu.

Aston Villa je fantastično otvorila utakmicu i već nakon 11 minuta je vodila sa 2:0. Prvi gol zabio je Bailey u sedmoj minuti, a samo četiri minute kasnije pogodak za 2:0 postigao je Lucas Digne.

Međutim, gol francuskog fudbalera iz slobodnjaka je i danas glavna tema navijača Manchester Uniteda jer im je jedan detalj posebno zasmetao u toj situaciji.

Oni su pokazali veliko nezadovoljstvo s obzirom da je živi zid Uniteda bio previše udaljen od lopte što je sigurno i Digneu olakšalo posao da ga prebaci i na kraju pošalje loptu u mrežu Davide de Gee.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Kada je sudija Anthony Taylor označio gdje treba da stoji živi zid Manchester Uniteda odmah su se na to žalili Cristiano Ronaldo i Casemiro koji su govorili sudiji da je to previše, ali on nije mijenjao svoju odluku.

Ipak, navijači Uniteda su nakon utakmice posebno analizirali tu situaciji i shvatili su da je živi zid Uniteda bio udaljen skoro dva metra više nego što je trebao.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Na propisanoj udaljenosti od devet metara stajali su igrači Ville koji su smetali De Gei, a tek iza njih bio je živi zid Uniteda.

Očito je odmah bilo da je Taylor previše udaljio živi zid, a navijači Manchester Uniteda smatraju da je to Digneu itekako olakšalo posao da zabije pogodak.

United je u finišu prvog dijela uspio da smanji na 2:1 kada je pogodio Luke Shaw, ali je Aston Villa početkom drugog poluvremena uspjela da povisi na 3:1 i riješi pitanje pobjednika u ovoj utakmici.

Redakcija

Recent Posts

Nakon Ćirkovićeve, zlato i za Kuluhovu i Šadrinu

BEOGRAD - Srpska reprezentativka u boksu Kristina Kuluhova donijela je Srbiji treće zlato na Evropskom…

2 sata ago

PREMIJER FBiH I MINISTRI: Ko sve dobija nove limuzine od po 150 hiljada KM

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/screen-shot-04-26-24-at-0721-pm.png","full":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/screen-shot-04-26-24-at-0721-pm.png","caption":"","bg":"363c47"}] Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 31. sjednici, održanoj 8. aprila 2024. godine, donijela…

2 sata ago

NAKON HITA “DAO SAM TI DUŠU” NESTAO: Ovako Alen izgleda danas

Alen Slavica svojim baladama i glasom žario je i palio nekadašnjom Jugoslavijom. Sa 13 godina…

3 sata ago

njegova izvanredna ljekovita svojstva su pravi poklon prirode

Kako podstiče stvaranje žuči i snižava nivo holesterola, korijen maslačka se u tradicionalnoj indijskoj medicini…

3 sata ago

JELENA TOMAŠEVIĆ: Zvale su žene da zakažu pregled kod njenog muža

Glumac Ivan Bosiljčić igrao je lik ljekara u seriji “Urgentni centar”, a on se našao…

4 sata ago