in

Orhideje donose sreću u ljubavi, kineski dolar novac

Orhideje donose sreću u ljubavi, kineski dolar novac
Slatka-Tajna.Eu

Sobne biljke ukras su mnogih domova. Osim što lijepo izgledaju i što su korisne za zdravlje, mnoge sobne biljke imaju i svoju simboliku. Možda baš zbog toga odlučite udomiti novog zelenog ljubimca, a simboliku možete imati na umu i kada ih kupujete kao poklon.

BAMBUS

Bambus simbolizuje sreću i blagostanje. Može da se kupi pojedinačno ili više grana. Za rast mu je potrebna osvijetljena pozicija i uvijek se drži u vodi koju povremeno treba mijenjati. Jako je dekorativan kada se iskombinuje s ukrasnim vazama. Možete se odlučiti za manju vazu pa ga smjestiti na sto ili veliku podnu vazu za koju će vam trebati duža grana. Često dolaze u buketima pa ih možete sačuvati i kada se ostatak cvijeća osuši.

KRASULA I KINESKI DOLAR

Biljke za novac, odnosno finansijsku sreću su krasula i kineski dolar. Posebno po feng šuiju. Ove biljke imaju listove u obliku novčića. Vjeruje se da ih je dobro pokloniti drugima za uspjeh ili nove početke. Imajte to na umu kada idete na useljenje, otvaranje nove firme ili na proslavu poslovnog uspjeha. Iako su veoma nježne, biljke nisu zahtjevne za održavanje.

SPATIFILUM

Spatifilum mnogi znaju kao ženska sreća, to je biljka koja se poklanja nježnijem polu. Za sreću u braku, trudnoći ili uopšte u životu. Spatifilum krasi mnoge domove, ima jako dekorativne bijele cvjetove, a spada u biljke koje ne traže puno njege. Dobro je poznat po tome što upija zračenja monitora i pročišćava vazduh.

ORHIDEJA

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Još jedna cvjetnica sa simbolikom je orhideja. Iako se kupuje zbog svoje egzotične ljepote, smatra se da orhideje donose sreću u ljubavi.

Orhideje su najtraženije sobne biljke kojima vrijedi posvetiti pažnju. Iako traže strpljenje, nagradiće vas divnim cvijetom. Osim toga ne moraju obične orhideje biti prvi izbor, Dendrobium nobile je neobična mirisna orhideja za koju se možete idući put odlučiti.

Bez obzira na simboliku, biljke su tu da uljepšaju naš životni prostor, povežu nas s prirodom i usreće nama drage osobe.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U Hrvatskoj 159 novozaraženih, preminulo šest osoba

U Hrvatskoj 159 novozaraženih, preminulo šest osoba

Let’s do it tim zasadio 2000 novih sadnica u BiH

Let’s do it tim zasadio 2000 novih sadnica u BiH