in

Ofsajd ili ne kod pobjedničkog gola Borca?

Ofsajd ili ne kod pobjedničkog gola Borca?
Slatka-Tajna.Eu
Ofsajd ili ne kod pobjedničkog gola Borca?

Nakon što je sudija Bilbija označio kraj, krenuli su žestoki protesti od strane domaćina, a trener Edis Mulalić imao je želju posebno nešto da kaže njemu i njegovim pomoćnicima.

Plavi su nezadovoljni suđenjem i smatraju da su pojedine odluke bile protiv njih. Žalili su se zbog direktnog crvenog Santosu u 57. minuti, a zatim i zbog poništenog gola zbog faula Cocalića nad golmanom Borca.

Borac je do trijumfa stigao u 82. minuti golom Piščevića, a domaći su uvjereni da je on postignut iz ofsajda.

Situacija koja je svakako za analizu i teško je donijeti konačan odgovor na osnovu slike koju imamo.

Pokušao je neko uposliti Kulašina na lijevoj strani. Jedan igrač Željezničara uspio je da presiječe loptu i ona dolazi do Piščevića, a da li se on nalazio u nedozvoljenoj poziciji pogledajte na fotografiji ispod:

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

O ovoj situaciji će biti dosta govora, a trener domaćih Edis Mulalić izrazio je nezadovoljstvo suđenjem na press konferenciji.

“Najodvratnija utakmica. Vodio sam par ovakvih utakmica u ovoj ligi i ligi susjedne zemlje, ali ovo je najodvratnija. To nema veze sa fudbalom, pogotovo drugo poluvrijeme. To je strašno. Borac je kvalitetan dovoljno, a ja da sam ovako zaštićen bježao bih svima 12 bodova, možda 15. Razočaran sam. Čujem da je drugi gol ofsajd, ofsajd je ofsajd, nema mali. Imaju slike. Čitava dužina tijela je u ofsajdu. Kome da se žališ sada. Neću plakati. Kome? Kolegi čestitam. Ne smije niko ovo spomenuti, kako bolan? Nevjerovatno. Crveni karton je bio preloman, mi bismo dobili glat da smo ostali svi. Čestitam kolegi, da Bog da bio prvak sa svojim Borcem“, kazao je Mulalić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Trener Borca Vinko Marinović odbija da govori o suđenju.

“Da li je ikada bila moja izjava o suđenju? Nije. Neće ni sada. Ako je ko nađe, svaka mu čast“.

“Došli smo da odigramo što bolje i čestitam momcima. Igrali smo dobro, plod takve igre je došla pobjeda”, dodao je trener Banjalučana.

Da li se Borac sada uključuje u borbu za titulu?

“Imamo ambicije, ali dugo je prvenstvo. Idemo iz utakmice u utakmicu, sa Željezničarom je završena, okrećemo se narednoj“, dodao je Marinović koji je bio veoma ‘hladan’ i smiren.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dnevnik u 19: Tenzije na Kosovu

Dnevnik u 19: Tenzije na Kosovu

ŠARA NA HALJINI JEDVA PREKRILA GOLE GRUDI: Jelena Karleuša pokidala na crvenom tepihu

ŠARA NA HALJINI JEDVA PREKRILA GOLE GRUDI: Jelena Karleuša pokidala na crvenom tepihu