in

VIDEO: Drugo izdanje turnira ‘BJJ Old Bridge Open’ okupit će više od 200 natjecatelja / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru se u subotu, 5. studenoga, održava drugi međunarodni turnir brazilskog jiu-jitsua “II BJJ Old Bridge Open 2022.” na kojemu će sudjelovati više od 200 natjecatelja.

”Prošle smo godine imali prvi turnir ovoga karaktera u Mostaru i oko 180 prijavljenih natjecatelja. Ove je godine broj prijava premašio naša očekivanja i imamo preko 200 prijava po svim kategorijama, a samu realizaciju ćemo vidjeti sutra kada imamo potvrdu i verifikaciju natjecatelja”, rekao je sportski direktor Sportskog društva (SD) “Reflex” iz Mostara Jasmin Pandur.

Ove godine napravljen veliki korak

Natjecanje se organizira po službenim IBJJ pravilima od kategorije za djecu pa sve do otvorene kategorije, gdje nema težinske osnove.

”Ovaj sport je u ekspanziji u BiH, a ove godine napravljen je veliki korak jer je osnovan Federalni savez jiu-jitsua, što nas posebno raduje jer smo mi u Mostaru, zajedno s kolegama iz kluba Slava MMA, pioniri ovog sporta”, kazao je Pandur.

Za sve natjecatelje su osigurani start paketi s osvježenjem te posebno dizajniranom sponzorskom majicom s obilježjima grada Mostara, a Pandur dodaje kako time “ovaj turnir poprima i turistički karakter gdje grad ima promociju”.

Foto: Bljesak.info / Jasmin Pandur

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


”Očekujemo 60 različitih kategorija s djecom i otvorenim kategorijama, a prijavljene natjecatelje imamo iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije. Ovo je drugo izdanje, a očekujemo da će uskoro postati i tradicionalni turnir. U otvorenim kategorijama svaki pobjednik će dobiti posebno dizajniranu medalju te rash guard za trening koji ima obilježja grada Mostara te ćemo se potruditi da brendiramo taj proizvod”, izjavio je on.

Rast popularnosti brazilske jiu-jitsue

Sportski direktor SD “Reflex” naglašava kako brazilski jiu-jitsu doživljava rast popularnosti u BiH.

”U posljednjih nekoliko godina ovaj sport kod nas doživljava ekspanziju. Osim sportskih, jiu-jitsu ima i pedagoške mjere za razvoj djece. Mi smo pokrenuli i besplatnu školu za nekih tridesetak dječaka kojima je osigurana potpuna oprema te potpuno besplatan trening. Dok god možemo, tako ćemo raditi, a kasnije ćemo tražiti podršku institucija i sponzora”, zaključio je Pandur.

Turnir se organizira u partnerstvu s klubom brazilskog jiu-jitsua “Bosnae Team United” iz Sarajeva te uz podršku Sportskog saveza Grada Mostara, Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije i BH Telecoma.

Natjecanje kreće u 10.30 sati u dvorani USRC “Midhat Hujdur Hujka” u Mostaru.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Potpisan Plan podrške između USAID Turizma i UniCredit Bank d.d. kako bi se olakšao pristup kapitalu turističkom sektoru Bosne i Hercegovine  

Već je poznato gdje će Edin Džeko igrati naredne sezone?!