in

Zmajevi se neće okupljati do kraja godine, propala šansa za potencijalna dva nova imena?

Zmajevi se neće okupljati do kraja godine, propala šansa za potencijalna dva nova imena?
Slatka-Tajna.Eu
Zmajevi se neće okupljati do kraja godine, propala šansa za potencijalna dva nova imena?

Održana je sjednica Izvršnog odbora poslije koje su se oglasili iz Saveza i kazali da je utakmica odložena, te da je predsjednik Saveza Vico Zeljković konstatovao da se odigravanje ove utakmice prolongira za neki drugi termin.

Nedavno su se pojavile informacije da će Zmajevi izaći na megdan selekciji Maroka, učesniku Sjvetskog prvenstva, no kako nezvanično saznajemo od te utakmice vjerovatno neće biti ništa.

Marokanci imaju još nekoliko reprezentacija u planu, te na kraju izbor prema svemu sudeći neće biti naša reprezetnacija.

Tako će izbabranici Ivayla Peteva ostati bez provjere, a kako slijedi Svjetsko prvenstvo u Kataru, ova godina za naše Zmajeve je prema svemu sudeći završena.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Eventualno odigravanje prijateljskih utakmica trebalo je dobro doći Petevu da pruži priliku nekim novim snagama kao što su član Kolna Denis Huseinbašić te napadač Said Hamulić koji sjajno igra u Poljskoj.

Hamulić je rođen u Nizozemskoj dok su mu roditelji iz Bosanske Krupe i Cazina. Posjeduje bh. pasoš što je nedavno i potvrdio nedavno za SportSport.ba.

“Ako me budu željeli i ako sam im interesantan kao igrač znaju da me mogu kontaktirati, znaju ko je moj agent. Imam bh. pasoš mnogi su pisali da sam tek predao zahtjev za bh. pasoš, ali ovom prilikom ja vam mogu potvrditi da imam naš pasoš i ostalo je do selektora, nikakvih daljih prepreka za nastup nema i naravno da želim igrati za BiH. To je sve što vam mogu kazati na tu temu”, rekao je član Stal Mieleca.

Agent Saida Hamulića: Kad sam prvi put vidio statistiku, znao sam da u tom  dečku ima nešto - SportSport.ba

Huseinbašić je rođen u Njemačkoj, a ove godine dobija šansu i u prvom timu Kolna.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U Bundesligi je upisao šest nastupa uz dva pogotka i jednu asistenciju.

Huseinbašić je do prije nekoliko mjeseci igrao amatersku ligu, nastupao je za niželigaša Kickers Offenbach za kojeg je u posljednjem meču postigao hat-trick.

Na ljeto je prešao u Koln nakon što je sjajno počeo sezonu u ligi Regionallliga West. Sada igra na fenomenalno i na noge diže 50.000 navijača popularnih Jarčeva. Istovremeno mu rapidno raste i cijena.

Njemački budnesligaš ga je platio svega 50.000 eura, a sada se njegov igrački karton procjenjuje na pola miliona eura. U Koelnu su sada mirni jer imaju čvrst ugovor do 2025. godine, ali su ubijeđeni da će bogati klubovi prije ili kasnije zakucati na vrata.

Treba istaći da uskoro ugovor ističe i selektoru Ivaylu Petevu, no iz Saveza se nisu oglašavali po tom pitanju. Ostaje da se vidi da li će Bugarin nastaviti svoj put na klupi naše reprezentacije ili ćemo dobiti novog selektora. Petev se na početku našao na meti kritika skoro cjelokupne javnosti, no kasnije se njegov ‘status’ kod istih promijenio. U mnogome su tome doprinijeli reprezentativci koji su istakli da atmosfera u reprezentaciji odavno nije izgledala bolja i da je Petev tome dao veliki doprinos.

Istovremeno se špekuliše o Safetu Sušiću, Mehi Kodri i drugim imenima, no svakako će se prvo morati riješiti status Peteva.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Darko Lazić priželjkuje treće dijete sa novom djevojkom: Folkerova Katarina napravila pometnju na mrežama, evo šta je poručila! – Senzacija

Darko Lazić priželjkuje treće dijete sa novom djevojkom: Folkerova Katarina napravila pometnju na mrežama, evo šta je poručila! – Senzacija

HIT SLIKA: Keba izašao na crveni tepih da se slika,  Olji tutnuo kafu u ruke

HIT SLIKA: Keba izašao na crveni tepih da se slika, Olji tutnuo kafu u ruke