in

Vodu ne smijete držati na ovim mjestima u kući

Slatka-Tajna.Eu

Kao što već znamo, Feng Šui svoje učenje zasniva na tome da je voda jedan od ključnih elemenata i jako je važno gdje je držite u kući.

Možda sebe smatrate pozitivnom osobom, ali prema ovom drevnom, kineskom učenju postoje postupci koji vam mogu donijeti lošu energiju u dom.

Ukoliko ne želite da privučete negativne stvari, postoji nekoliko mijesta na kojima ne smijete da držite vodu u kući.

U spavaćoj sobi

Voda je, prema Feng šuiju, uvijek Jang, dok je spavaća soba Jin. Ova dva elementa se nikako ne slažu i zato se ne preporučuje držanje vode u spavaćoj sobi.

Nisu poželjne čak ni slike sa vodenim motivima, jer se smatra da to šteti zdravlju i bračnim odnosima.

Iza leđa

Ono o čemu, takođe, treba da vodite računa jeste da vam akvarijumi ili slike sa motivima vode, nikako ne stoje iza leđa dok sjedite ili odmarate.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Voda, kada je ovako pozicionirana, donosi neočekivane negativne promjene. Ovo se ne odnosi na vazne i slavine.

Sa desne strane ulaznih vrata

Kada ste unutra, licem okrenuti ka ulaznim vratima (odnosi se i na spoljašnjost i na unutrašnjost kuće) voda ne smije da bude sa desne strane.

Navodno, to privlači lošu energiju, kako za porodicu, tako i za vezu. Ovo se naročito odnosi na oženjene muškarce koji će biti skloni preljubi.

Ustajala voda

I, na kraju, strogo vodite računa da u kući nemate ustajalu vodu koja truli ili smrdi. Bez obzira na to da li se radi čak i o akvarijumu ili terarijumu, ili čak običnoj čaši sa vodom na koju ste zaboravili, pa danima stoji na ormaru ili noćnom stočiću – privlači lošu energiju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Novi ruski plinovod za BiH zaustavljen na Drini

Vikend bez mostarskog derbija: Široki može smanjiti zaostatak / Bljesak.info