in

Vlada BPK – Odobrena sredstva za podršku razvoju poduzetnišva i obrta

Slatka-Tajna.Eu

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj 151. redovnoj sjednici usvojila je Odluku o dodjeli novčanih sredstava po „Programu podrške razvoju poduzetnišva i obrta za 2022. godinu“ u ukupnom iznosu od 30.550 KM.

Naime, nakon provedene procedure raspisivanja javnog poziva te odobira korisnika od strane komisije koju je formiralo Ministarstvo za privredu BPK Goražde, odlukom su dodijeljena novčana sredstva za 28 aplikanata na ime odobrenih zahtjeva i projekata prvog, drugog i četvrtog posebnog cilja “Programa podrške razvoju poduzetnišva i obrta za 2022. godinu”.

U skladu s Programom utroška sredstava putem “Programa kantonalnih novčanih podsticaja u poljoporivredi za 2022. godinu”, usvojena je i odluka o isplati novčanih sredstava za podsticaj „Nabavka repromaterijala i vještačkog gnojiva“ za osam korisnika, odnosno aplikanata koji su registrovani kao SPP, SPO, ZZ D.O.O. i fizička lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom u ukupnom iznosu od 1.302,80 KM.

Na prijedlog Ministarstva za privredu BPK Goražde, Vlada BPK Goražde usvojila je izvještaj Komisije za kontrolu namjenskog utroška novčanih sredstava s ekonomskog koda -Kapitalni transferi drugim nivima vlasti, odobrenih u skladu sa “Planom i Programom utroška sredstava u sektoru vodoprivrede za 2021. godinu”, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade BPK Goražde.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Velika ispovijest Darka Lazića: Sve žene sam varao s Kaćom, vrijeme je da bivše saznaju sve! Progovorio i o porocima – Senzacija

Said Hamulić promašio penal, pa se brzo iskupio i postigao pogodak iz igre!