in

UEFA kaznila NFSBiH: Bez navijača u bitnoj utakmici kvalifikacija

Slatka-Tajna.Eu

Tako će naredna zvanična utakmica u kojoj budemo gosti biti bez naših navijača što će svakako biti ogroman minus za igrače na terenu.

Pored navedenog, NFSBiH kažnjen je sa 10.000 eura, a krovnoj kući bh. fudbala zabranjena je bilo kakva prodaja ulaznica za narednu gostujuću utakmicu reprezentacije.

Ovo je sve rezultat ponašanja naših navijača u Rumuniji gdje su imali rasističke povike, kao i bacanje predmeta u teren te su oštetili jedan dio tribine na stadionu.

Također, naš Savez ima rok od 30 dana da kontaktira Fudbalski savez Rumunije kako bi platili štetu koji su naši navijači napravili na stadionu, a riječ je od 39 polomljenih stolica.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Dakle, ovo sve će se odraziti na početak kvalifikacija za EURO 2024. godine gdje naš tim ima svakako ambicije da završi među prve dvije ekipe u grupi i izbori historijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Prvi domaći meč naša selekcija igra u martu protiv Islanda u Zenici.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Međutim, ono što je svakako lošija vijest je podatak da naši navijači neće moći na gostovanje u Slovačku u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Poznato je da naša selekcija ima navijače širtom Evrope gdje god igrala, a već smo dokazalii da znamo “okupirati” Slovačku, to se desilo u Žilini u kvalifikacijama za SP 2014. godine.

Ipak, početak kvalifikacija za EURO 2024. godine morat ćemo odraditi bez velike podrške navijača na gostovanju.

Pored svega navedenog kažnjen je i Fudbalski savez Rumunije.

Zbog loše organizacije Rumunji su dobili kaznu od 30.000 eura, a zbog divljanja njihovih navijača za naredni domaći meć morat će smanjiti kapacitet za 2.000 sjedećih mjesta bez obzira na kojem stadionu budu igrali.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

The books of knjige – Loto

Od bijede do luksuza! Trošna kuća bez prozora i njih 7 u njoj: Ovdje je živio poznati folk pjevač