Categories: Ostalo

U Sarajevu otvorena PRO PR konferencija / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je grad Sarajevo središte regionalne industrije odnosa s javnošću kroz 19. međunarodnu PRO PR konferenciju koja se održava u hotel Holiday. Više od ukupno 180 sudionika kroz 3 dana imat će priliku čuti 11 predavanja i  6 panela,  43 međunarodna, regionalna i domaća stručnjaka koji će prenijeti svoja znanja i iskustva.

Prilikom svečanog otvaranja, predsjednik Organizacijskog odbora, Danijel Koletić, istaknuo je: ”Odnosi s javnošću čine stručnjaci, pojedinci i timovi koji svakodnevno kreiraju ugled i upravljaju različitim komunikacijskim procesima kako bi njihovi direktori kompanije, institucije i događaji bili prepoznatljivi. Programski smo se fokusirali ove godine na domaće i regionalne stručnjake, na predavanja, primjere iz prakse koja mogu pružiti nova znanja i motivirati sve one koji razumiju važnost i ulogu komunikacija, ne samo u javnoj upravi već i šire. Bez transparentne komunikacije i dostupnosti ne možemo govoriti o transparentnosti u Bosni i Hercegovini, nažalost  nedovoljno se cijene od strane rukovodećih kadrova i političara, iznimke postoje. Ova konferencija  ima misiju povezivanja stručnjaka za odnose s javnošću i to činimo već 19.godina.

PR  / U Sarajevu otvorena PRO PR konferencija

Moto ovo konferencije je povezivanje u pokretu, a konferenciju je svojim predavanjem otvorio je jedan od vodećih komunikacijskih stručnjaka Ethem Numić, marketing direktor ASA holding i dobitnik PRO PR Globe Awards, predavanjem „Zdrav način komunikacije“ koji je istaknuo važnost dvosmjerne komunikacije.Programski je danas predviđen i panel ”Televizija u digitalnom dobu” koji će moderirati predsjednik ColorPress Group, Robert Čoban iz Srbije, a sudionici panela su: Elvir Švrakić, (Hayat TV), Vedran Peršić, (Bloomberg Adria) , Edhem Fočo (Izvršni direktor AlJazeera) te Feđa Hadžifejzović  (Face TV). Sutra će na konferenciji govoriti Renna Markson, izvršna direktorica PRCA, Svjetskog udruženja za odnose s javnošću i komunikaciju, Michael Sgiarovello, direktor korporativnih komunikacija Henkel CEE Europe, Omer Senguler iz Global Magic Brands iz Turske, David Wilde, direktor Dwilde consulting  iz Ujedinjenog  Kraljevstva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







PR  / U Sarajevu otvorena PRO PR konferencija

Na konferenciji će se kroz panele: ”Što agencija očekuje od klijenta” te ”Što klijenti očekuju od agencije” po prvi puta razgovarati kroz dvosmjernu komunikaciju o pozitivnim, ali i onim izazovnim situacijama poslovanja unutar komunikacijske industrije. U sklopu konferencije, u petak će se dodijeliti i prestižna PRO PR Globe priznanja. 

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

Bećirović zahvalio Njemačkoj za podršku u borbi protiv negiranja genocida

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti Njemačkoj, zahvalio…

29 minuta ago

Marej ne želi da se pravda

Denver naredne noći od 04.00 igra drugi meč polufinalne serije plej-ofa na Zapadu sa Minesotom.…

31 minuta ago

Novi jeziv snimak nasilja između Tare i Danila: Ona ga moli da izađe iz stana, on lomi sve i nasrće na nju

“Zašto me udaraš? Evo usnimila sam”, vrištala je ona. Nakon što je Tara Simov objavila…

38 minuta ago

Trendi pedikure za ovo ljeto

Mjesecima smo skrivali naša stopala u cipelama, čizmama i patikama i mogli smo sebi dopustiti…

2 sata ago

U HDZ-u optimistični oko pregovora: Sve će biti u redu

Dolazak članova HDZ-a na sjednicu šireg Predsjedništva HDZ-a Foto: Emica Elvedji / PIXSELLTreći tjedan nakon…

3 sata ago

Poznato ime novog trenera Vest Hema

Fudbalski trener Đulen Lopetegi postigao je dogovor sa Vest Hemom, i od naredne sezone biće…

3 sata ago