in

Svjetsko prvenstvo ili Liga prvaka? Kroos bez imalo zadrške odgovorio šta mu je draže

Svjetsko prvenstvo ili Liga prvaka? Kroos bez imalo zadrške odgovorio šta mu je draže
Slatka-Tajna.Eu
Svjetsko prvenstvo ili Liga prvaka? Kroos bez imalo zadrške odgovorio šta mu je draže

Real Madrid i ove sezone igra zaista sjajno, a ponovo je jedna od glavnih poluga ekipe uz Luku Modrića, fantastični Toni Kroos. Ipak, još uvijek nije jasno šta će se desiti sa njegovom nogometnom karijerom, jer postoji opcija da na kraju sezone završi sa igranjem nogometa.

Uprava Real Madrida pokušava uraditi sve što je u njihovoj moći kako bi zadržali Kroosa i nagovorili ga da nastavi sa igranjem nogometa. Nijemac je nedavno rekao da će “završiti karijeru u Madridu”, samo nije poznato kada će to uraditi. Navijači Reala nadaju se ne tako brzo.

U Real Madrid je Kroos stigao za 25 miliona eura iz Bayerna, a postao je jedan od najboljih igrača Real Madrida u historiji kluba. Kroos ima 32 godine i sigurno je da može igrati još nekoliko godina na vrhunskom nivou u Real Madridu, ali pitanje je samo da li on to želi.

Prisjetio se dana kada je spakovao kofere i krenuo put Madrida.

“Znao sam da je to velika odluka, ne samo zbog promjene kluba već i zbog odlaska iz moje zemlje po prvi put s devetomjesečnim sinom. Moraš se prilagoditi klubu, životu ovdje, koji je vrlo drugačiji od onog u Njemačkoj, to mogu garantovati”, rekao je Kroos, pa onda govorio o Perezu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Ako govorimo o Real Madridu, moramo razgovarati o Florentinu. On je bio čovjek koji me potpisao, primio me s velikom privrženošću od prvog dana do danas. Nije bilo niti jednog dana u ovih osam i pol godina da sam imao problema s njim. On je uvijek u pravu. Rekao mi je kada sam tek stigao da sam rođen da igral za Real Madrid i to je istina. Florentino zna da ne radim gluposti. Neću ništa stvarati s novinarima. Ako mi se nešto dogodi, odem mu to reći u lice, iskren sam kao i on”.

Što se tiče posljednje Lige prvaka i Realove titule kada možda mnogi nsiu to očekivali, Kroos je to najbolje opisao:

“Znali smo da imamo dobru momčad, ali stvarno nisam bio siguran da možemo osvojiti Ligu prvaka jer je Sergio Ramos otišao, Mbappe nije došao.. Osim toga, igrali smo s najboljim momčadima u Evropi, bilo je sve teže i teže. I izašli smo iz svih tih kompliciranih situacija, još uvijek me iznenađuje. Ali mi smo to zaslužili, jer ako prevladate sve ovo i pobijedite četiri najbolje momčadi u Evropi, na kraju to i zaslužujete. Bernabeu utječe na protivnike. Nikada nisam vidio ovako nešto”.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo ili Liga prvaka?

“Liga prvaka. To nije bilo teško pitanje. Osvojiti pet trofeja u osam godina nešto je posebno”, odgovorio je Kroos, koji je jednom bio prvak svijeta sa Njemačkom.

Dolazi nam Mundijal u Kataru, Kroos neće biti tamo, ranije se oprostio od njemačke reprezentacije.

“Bliži se Svjetsko prvenstvo, ali i moji godišnji odmori. U mirovinu sam otišao zbog porodice. Moja djeca više zaslužuju svog oca, a moja žena svog muža”.

Na prilagođavanje svoje igre rekao je sljedeće:

“Aurelien Tchouameni napušta svoju zonu više nego Casemiro. Sada više branim, ali moja igra se nije puno promijenila. Više volim dodirnuti loptu 100 puta nego 40 puta i postići gol”.

O Pepu Guardioli: “Ako moram izabrati savršenog trenera za svoju igru, to je Pep Guardiola. Stvarno sam uživao u godini s njim. Puno sam naučio i napredovao. Jupp Heynckes mi je jednom dao ključeve od teretane i rekao mi ‘sada znaš da postoji.’ Talent nije sve. Morao sam raditi, inače me ne bi glumio. Bio je vrlo važan za moju karijeru”.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Japan: Potres jačine pet po Richteru / Bljesak.info

Japan: Potres jačine pet po Richteru / Bljesak.info

SUZE I DRAMA U PRVOJ EPIZODI “ZVEZDA GRANDA”: Takmičar se slomio pred žirijem

SUZE I DRAMA U PRVOJ EPIZODI “ZVEZDA GRANDA”: Takmičar se slomio pred žirijem