in

Koje biljke ne biste smjeli da držite u spavaćoj sobi

Slatka-Tajna.Eu

Neke biljke su odlični prečišćivači vazduha, pa bi svako od nas trebalo da ima barem jednu takvu, međutim, postoje i one koje nikako ne biste smjeli da držite u spavaćoj sobi.

Jedna od biljaka koju bi trebalo da nabavite jeste spatifilijum, dok sa druge strane anturijum ne smijete držati u prostoriji gdje spavate.

“Važno ih je imati. Em što su lepe i elegantne i mogu da upotpune naš enterijer, tako mogu i da pročišćavaju vazduh. Spatifilijum je jedan od biljaka koja je na prvom mestu dekorativan i lep i može da stoji u prostorijama gde se spava tokom noći, zato što noću ispušta kiseonik. Pored njega ima lep izbor biljaka, kao što je zamija, koja se može naći u kućnim ili poslovnim prostorima. Vrlo je elegantnog i dekorativnog izgleda. Dracena je isto biljka koja pročišćava vazduh, tako da bilo bi dobro da u nekom prostoru na svakih desetak kvadrata imate po jednu veću ili dve manje biljke koje bi nam proizvodile kiseonik, da nam bude bolja atmosfera i bolji i čistiji vazduh”, otkrila je cvećarka Dušanka Janković, koja je istakla da u spavaćim sobama ne bi trebalo držati biljke kao što su anturijum, lijander, saksijske margarete i saksijski ljiljan, jer su to biljke koje bi tokom noći mogle da uzimaju kiseonik i ispuštaju neprijatne mirise.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Prof.dr Svetlana Stanišić, profesor fizičke hemije otkrila je da li je vazduh zagađeniji u stanovima nego napolju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Policija u BiH pronašla arsenal oružja u vikendici koju koristi 20-godišnjak

MAJKA ACE LUKASA PRVI PUT U JAVNOSTI! Vidosava došla da podrži folkera