in

Šok za navijače Olimpije: Gaze ka tituli, ali Riera je zaprijetio odlaskom zbog velikog problema

Slatka-Tajna.Eu

Olimpija nakon 15 kola ima 37 bodova, čak 11 više u odnosu na Muru i Koper, te je samo pravo čudo može ‘zaustaviti’ na putu ka tituli.

I dok rezultatski klubu cvjetaju ruže, navijači su ostali u šoku kada se pojavila informacija da glavni trener Albert Riera želi da ide.

Riera je odlučio da stane pred novinare i otvoreno priča o svemu, što je vjerovatno najbolja moguća stvar u ovom trenutku, iako treneri to rijetke rade, prije svega u strahu od gazdi klubova i eventualnog otkaza.

Olimpija za vikend čeka gostovanje kod NK Radomlje koji sa klupe predvodi bh. trener Nermin Bašić, te je apsolutni favorit.

“Postoje dugovi prema bivšim igračima i trenerima, ali neću se miješati u to sve dok ne utuče na moj rad. Jedini moj zahtjev je da ne diraju moj tim. Da ne prodaju igrače brzo.  Kada sam došao u ovaj klub rekao sam da želim kvalitet, a ne kvantitet. Skratili smo spisak, sada imam 20 igrača, više mi ne treba. Sa druge strane ne mogu sebi priuštiti da imamo manje. Imamo zajednički cilj, a on se zove osvajanje prvenstva. Zašto da pričamo o tome koga ćemo prodati u prelaznom roku? Neću to dozvoliti, smeta mi to“, jasan je bio Riera.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Pojavile su se priče da ima i problema sa Upravom, odnosno određivanjem ko će igrati, a on je otvoreno govorio i na tu temu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Nije istina. Kada se to desi prvi put, ja odmah idem. Ne želim da iko dira igrače, svi smo na istom brodu, a ja sam kapetan“, dodao je on.

Svjestan je da Olimpija ima igrača koji su na izlogu, ali vjeruje da će oni još više vrijediti.

“Nemojte da ih prodajemo nakon tri dobra mjeseca. Ako ostvarimo cilj i osvojimo titulu, njihova vrijednost će biti veća“.

Naveo je da neće obećavati titulu, no da garantuje da će biti blizu iste ukoliko zadrži trenutni igrački kadar. Također je kazao da na njegovoj adresi nema ponude, te da trenutno razmišlja samo o Olimpiji.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ŠOK STAJLING DŽEJLE RAMOVIĆ! Pjevačicu u ovom izdanju nikada nismo vidjeli, kažu joj da je prava bomba! (FOTO) – Senzacija

البوط الرياضي الطائر || فيلم هندي قصير بطولة ابو رعد هههههههههه