in

Rađa se još jedan fudbalski “ljepotan”, po mnogo čemu poseban

Slatka-Tajna.Eu

U pitanju je stadion u rumunjskom gradu Sibiu, čiju izgradnju je finansirao Grad Sibiu uz pomoć Fudbalskog saveza Rumunije.

Riječ je o posebnom fudbalskom izdanju na kojem će utakmice igrati prvoligaš Hermannstadt.

U projekciji odlučeno je da stadion ima oko 13.000 sjedećih mjesta što bi bilo sasvim dovolno za grad koji broji oko 400.000 stanovnika.

U konačnici novi stadion u Sibiu imat će kapacitet 12.363 sjedeća mjesta, a radovi će biti dovšreni do kraja 2022. godine, dakle Hermannstadt bi već početkom 2023. godine mogao igrati domaće utakmice na novom stadionu.

Pored stadiona bit će izgrađena i atletska staza za lokalni atletski klub, a u sklopu stadion bit će prodavnice, kafići, fan shop, interesantno i sala za borilačke sportove.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Stadion će biti posebna jer je predviđeno da umjesto reflektora budu samo led svjetla na zapadnoj i istočnoj tribini, dok će tribine iza gola biti zatvorene kako bi podrška najvatrenijih navijača više i jače dolazila do izražaja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


U Sibiu planiraju i izgradnju dvorane, a gradska vlast želi da ovaj grad postane jedan od vodećih sportskih centara u Rumuniji.

Novi stadion bi ispunjavao sve kriterije UEFA-e i na njemu bi svoje utakmice mogle igrati i fudbalska reprezentacija Rumunije.

Posebne će biti i VIP Lože koje će biti u staklu, kao i novinarske pozicije.

U Sibiu su sve učinili da stadion bude poseban u ovom dijelu Evrope, a nema sumnje da su svojim ciljevima uspjeli.

Ovome dodajmo da je Rumunija posljednju deceniju izgradila sjajne stadione, a izdvaja se naravno Nacionalna Arena u Bukureštu koja je bila domaćin finala Evropa lige kao i utakmica EURO-a prošle godine.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PRIHODI OD INDIREKTNIH POREZA VEĆI ZA 1 MILIJARDU I 310 MILIONA KM

ODVRATNO JE: Marija Kulić osula paljbu po Miljani i Bebici zbog intimnih odnosa