in

Ni traga ni glasa o čuvenoj teniserki: Posljednji put je viđena u februaru ove godine

Ni traga ni glasa o čuvenoj teniserki: Posljednji put je viđena u februaru ove godine
Slatka-Tajna.Eu
Ni traga ni glasa o čuvenoj teniserki: Posljednji put je viđena u februaru ove godine

Peng Shuai je prije tačno godinu dana šokirala svijet objavom da je silovana od strane uglednog političara Gaolija Zhanga, a njena ispovijest potom joj je donijela ozbiljan problem.

Ona je tada istakla da nema ni audio ni video koji bi to dokazao, ali je tvrdila da ju je Zhang doveo u kuću i pritom je prisilio na seksualni odnos.

“Nisam mogla da prestanem da plačem. Doveo me je u svoju kuću i natjerao me da imamo odnose. Nemam dokaze i bilo je nemoguće napraviti ih. Uvijek ste se plašili da sa sobom ne ponesem nešto za snimanje. Nemam audio zapise, video, samo svoje iskrivljeno, ali stvarno iskustvo”, poručila je Peng i dodala je:

“Odbila sam ga i nisam mogla prestati plakati. Bila sam uplašena i zbunjena i na kraju sam pristala, imali smo spolni odnos”, rekla je Kineskinja i šokirala tvrdnjom da je stražu tada čuvala ni manje ni više nego supruga kineskog političara.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Shuai je nedugo nakon optužbi nestala iz javnosti, a svijet sporta je tražio spas za ovu poznatu teniserku i poznati sportisti su joj pružili ogromnu podršku.

Nakon nestanka u javnosti se pojavilo njeno navodno pismo u kojem je opovrgla optužbe na račun kineskog političara. Tvrdi da je sve izmilila.

“Vijesti o navodnom seksualnom zlostavljanju nisu istinite. Nisam nestala, odmaram se kod kuće i sve je u redu. Hvala vam još jednom što brinete o meni”, poručila je tada Peng.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nekadašnja teniserka je razgovarala i s čelnicima WTA. Oni su sve uvjeravali kako je Peng na sigurnom, a ona se u javnosti kratko pojavila na Zimskim olimpijskim igrama u februaru ove godine.

Od tog trenutka više se za nju ne zna. Shuai nema ni na mapi i mnogi ponovo iskazuju zabrinutost za njen život. Šef WTA organziacije Steve Simon tvrdi da ima garancije da je sigurna.

“Zatražili smo zvaničnu istragu zbog optužbi i šansu da privatno razgovaramo s Peng. Dobili smo garancije da je sigurna i da se osjeća dobro, ali je još nismo vidjeli”, rekao je Simon.

Podrška za kinesku tenisersku u prethodnim mjesecima je stizala sa svih strana. Posebno su njene kolegice tražile pravdu, a najglasnija je bila Serena Williams.

“Shrvana sam i šokirana kada sam čuka za vijest o svojoj vršnjakinji Peng Shuai. Nadam se da je sigurna i da će je pronaći što prije. To mora da se istraži, ne smijemo šutjeti. Šaljem ljubav njoj i njenoj porodici u ovo nevjerovatno teško vrijeme”, napisala je tada Serena.

Peng Shuai je najbolji plasman u singlu imala 2011. godine kada je zauzimala 14. poziciju među najboljim teniserkama svijeta. Međutim, igra u doublovima je ono što joj je donijelo slavu.

Peng je 2014. postala svjetski broj 1 u parovima – postavši tako prvi igrač iz Kine kome je to pošlo za rukom. Osvojila je titulu u parovima na Wimbledonu 2013. i French Openu 2014. godine.

Nadamo se svakako da je s 36-godišnjom kineskinjom sve u najboljem redu i da će se uskoro javiti zabrinutim prijateljima i kolegama.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bono Vox objavio memoare / Bljesak.info

Bono Vox objavio memoare / Bljesak.info

HNS žestoko napao ambasadora Alkalaja

HNS žestoko napao ambasadora Alkalaja