in

U Saboru rasprava o amandmanima na rebalans proračuna

U Saboru rasprava o amandmanima na rebalans proračuna
Slatka-Tajna.Eu
U Saboru rasprava o amandmanima na rebalans proračuna

Hrvatski sabor

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

U Hrvatskom saboru traje rasprava o amandmanima na rebalans proračuna. Većinu, od stotinjak amandmana, podnijela je oporba. Prije rasprave zastupnici su imali pravo na slobodne govore. Očekuje se da će se o amandmanima na rebalans glasovati u petak.

Najviše amandmana dao je Most i njegovi zastupnici kojima traže da država osigura više za, primjerice, infrastrukturne projekte, prevenciju nasilja nad mladima, prijevoz učenika, za naknade za roditelje – njegovatelje. Traže i da se izdvoji 100 milijuna kuna za vaučere za električnu energiju za kućanstva koja troše više od 2500 kw/h, a taj iznos uzme na poziciji Vlade RH.

Prijedlogom rebalansa ukupni prihodi povećavaju za 758,2 milijuna kuna – na 171,8 milijardi kuna, dok rashodi ostaju na 184,7 milijardi kuna. Sukladno tome očekuje se da će proračun zabilježiti manjak od 12,9 milijardi kuna ili 2,7 posto BDP-a.

Marijan Pavliček u ime Kluba Hrvatskih suverenista rekao je da su informativni letci o euru, koje građani dobivaju u poštanske sandučiće, samopromocija premijera Andreja Plenkovića.

Živimo li u demokratskoj parlamentarnoj republici ili aristokratskoj monarhiji, upitao je Pavliček osvrnuvši se na letke kojima se hrvatske građane dodatno informira o uvođenju eura od 1. siječnja iduće godine, a koji se distribuiraju diljem Hrvatske. Napominje da se to plaća javnim novcem građana.

Hrvoje Zekanović
(HDS) kritizirao je gradonačelnika Zagreba, Tomislava Tomaševića. Kaže da na zagrebačkim fontanama ove godine na blagdan Svih Svetih, 1. studenoga, nisu projicirane slike svetaca te da je Tomašević ‘zabranio zastave Hoda za život i uklanja murale s herojima’. To je jedino što gradonačelnik radi, a da je vidljivo, a ono što se ne vidi je golema hipoteka od 300 milijuna eura koju je Grad Zagreb podigao na najvrjedniju imovinu, istaknuo je Zekanović.

U okviru slobodnih govora zastupnika dominirale su teme poput gospodarstva, inflacije i energetike.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na dnevnom redu i Zakon o kazalištima

Na dnevnom redu je i prijedlog Zakona o kazalištima koji donosi izmjene u uređenju obavljanja kazališne djelatnosti, organizaciji kazališta, ustrojstvu i upravljanju kazalištima, financiranju javnih kazališta te statusu kazališnih umjetnika. Novi zakon donijet će, uz ostalo, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu status središnje nacionalne kazališne kuće, omogućiti će umirovljenje umjetnika koji imaju beneficirani staž, ali i definirati mogućnosti daljnjeg rada, odnosno prekvalifikacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ovako je Saša Popović pelješio dijasporu po svadbama: Kad neko maše sa 500 eura, kleknem, a ma ko, bre, ne bi! – Senzacija

Ovako je Saša Popović pelješio dijasporu po svadbama: Kad neko maše sa 500 eura, kleknem, a ma ko, bre, ne bi! – Senzacija

Ove površine nikako ne smijete čistiti sodom bikarbonom

Ove površine nikako ne smijete čistiti sodom bikarbonom