in

Agent Saida Hamulića: Kad sam prvi put vidio statistiku, znao sam da u tom dečku ima nešto

Agent Saida Hamulića: Kad sam prvi put vidio statistiku, znao sam da u tom dečku ima nešto
Slatka-Tajna.Eu
Agent Saida Hamulića: Kad sam prvi put vidio statistiku, znao sam da u tom dečku ima nešto

Porijeklom iz BiH, Hamulić je dobio mogućnost igranja za Zmajeve, ali još uvijek treba da stigne poziv Ivajla Peteva na njegovu adresu. Što se njega samog tiče, otkrio nam je nedavno da je spreman da igra za BiH.

“Mama mi je iz Bosanske Krupe, a otac je iz Cazina, dolazio sam koliko sam mogao prije, dosta češće nego sada kada sam profesionalac i imam mnogo obaveza, ali svaku priliku koristim da posjetim našu državu i tako će biti i u budućnosti. Ako me budu željeli i ako sam im interesantan kao igrač znaju da me mogu kontaktirati, znaju ko je moj agent. Imam bh. pasoš i mnogi su pisali da sam tek predao zahtjev za bh. pasoš, ali ovom prilikom ja vam mogu potvrditi da imam naš pasoš i ostalo je do selektora, nikakvih daljih prepreka za nastup nema i naravno da želim igrati za BiH. To je sve što vam mogu kazati na tu temu”, otkrio je prije desetak dana novinaru portala SportSport.ba.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U Poljskoj je postao zvijezda, a njegov agent Roman Skorupa je za Igol.pl govorio o njegovoj fudbalskom putu. Ovaj 22-godišnjak igra za Stal Mielce i ima šest golova uz tri asistencije na 12 mečeva u Ekstarklasi.

“Said je fudbalsku avanturu započeo u Nizozemskoj. Bio je tamo u nekoliko klubova, akademija. Međutim, tamo nikad nije dobio profesionalni ugovor. Početkom 2021. godine, kao 20-godišnjak, želio je igrati na profesionalnoj razini, što u Nizozemskoj nije bilo moguće. Nakon proble u litvanskoj Dainavi potpisao je ugovor s tadašnjim litvanskim prvoligašem”, kazao je njegov agent, nastavivši:

“Od početka sam znao da se radi o igraču kojem treba samo prilika, a ako je dobije, iskoristit će je. Pokazao se djelotvornim i učinkovitim u Litvaniji u više od 1,5 godine. Zabio je 16 golova kao lijevo krilo za Dainavy u sezoni 2021. (samo jedan iz penala, 15 iz igre). Kad sam prvi put vidio ovu statistiku, pomislio sam – iako liga nije najjača – ovaj dečko ima nešto, jer postići toliko golova za ekipu koja ispada iz lige veliki je individualni uspjeh”.

“Saidov razvoj je u zadnje vrijeme bio ogroman. Samo da vas podsjetim da prije nešto više od godinu i pol nije bio profesionalac. To samo pokazuje koliki potencijal ima. Što je još zanimljivije, cijelu sezonu 2021. odigrao je u Litvaniji na poziciji lijevog bočnog. No, puno je golova zabijao iz sredine, a puno glavom nakon centaršuta. Rekao sam mu zimus: “Saide, za mene si napadač, a ne krilo – šta ti misliš?” Nije bio zadovoljan, rekao je da se najbolje osjeća na krilu, jer ima više prostora, može ubrzati, ući unutra sa šutom itd.”.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Nakon nekoliko razgovora, ipak mi je ukazao povjerenje, kad je kasnije došao u Suduvu Marijampole, počeo je igrati na poziciji napadača. Do kraja juna u svim takmičenjima u Litvaniji postigao je sedam golova i počeo se jako dobro osjećati kao ‘devetka’. Kad smo ljetos tražili klub, razmatrali smo samo ekipe koje su ga gledale kao napadača”, objašnjava njegov agent.

“Said je ove zime već bio na sportskim testiranjima u Stal Mielecu. Tada se to svidjelo treneru Majewskom, ali formalni razlozi su stajali na putu i bilo je vrlo teško realizirati ovaj transfer. No, dogovorili smo se s klubom da se, ako se formalne stvari riješe, ta tema može vratiti. Vratio se u ljeto i finaliziran je ugovor. Bilo nam je jako bitno da odaberemo pravi klub, gdje smo znali da će on imati priliku vrlo brzo doći u prvih jedanaest. Izabrali smo Stal koji je imao problema u ofanzivi i čini se da je bio odličan izbor”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Spektakularan gol: Nova zvijer od napadača u liku je Saida Hamulića!


Fenomenalan pogodak

Spektakularan gol: Nova zvijer od napadača u liku je Saida Hamulića!



Gdje ga vidi u budućnosti?

“Teško je reći gdje Said može otići, jer kao što rekoh, prije samo godinu i pol bio je amater, a prije godinu dana niko nije čuo za njega. Što se tiče interesa za Saida, mogu samo reći da je iz sedmice u sedmicu sve veći. Mislim da mu je strop vrlo visok. Bude li napredovao kao posljednjih mjeseci, bit će u budućnosti igrač za jednu od pet najjačih liga”, tvrdi Skorupa.

Hamulića žele neki najveći timovi u Poljskoj, a navodno ima i interesa iz SAD-a i drugih dijelova svijeta. Sve je izvjesnije da će na ljeto promijeniti klub, a ko zna, možda se to dogodi i već na zimu tokom januarskog prijelaznog roka.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Miroslav Ilić progovorio o karijeri: Samo magarac može da uvrti sebi u glavu da ga svi vole

Miroslav Ilić progovorio o karijeri: Samo magarac može da uvrti sebi u glavu da ga svi vole

MJESTO DOBRE ZABAVE: Dženan Lončarević u Coloseum Clubu

MJESTO DOBRE ZABAVE: Dženan Lončarević u Coloseum Clubu