in

NEDA KNJIGOM UZBURKALA STRASTI: Ovu pjesmu joj je tražio rahmetli Alija Izetbegović

NEDA KNJIGOM UZBURKALA STRASTI: Ovu pjesmu joj je tražio rahmetli Alija Izetbegović
Slatka-Tajna.Eu

Nakon jednog kratkog pasusa iz knjige “Zora je svanula” autorice Nede Ukraden, uzburkala se bh. muzička scena. Posebno onim dijelom u kojem piše o svom odlasku iz Sarajeva, gdje joj je, kako je napisala, bespravno oduzet stan na Ciglanama.

Pomalo posenilila

-Ponijela sam kofer i krenula na turneju, a u rukama sam imala povratnu kartu. Kada sam došla na beogradski aerodrom, gdje su mi šest puta mijenjali termin za polazak, shvatila sam da situacija nije najbolja. Kada sam otišla iz svog stana i zaključala vrata, nisam mogla ni da naslutim da se više nikada tako neću vratiti. Pitala sam se “Bože šta sam ti skrivila – napisala je.

Oni koji su Nedu u to vrijeme dobro poznavali, kolege, muzičari, menadžeri kažu da je tako “slatko” zaobišla istinu, “da bi se čovjek rasplakao”. Ona ili to radi sa predumišljajem ili je pomalo posenilila. Pa, ostala je, tvrde, u Beogradu zbog pjesama, koje je Marina trebala za nju uraditi.

I prije turneje po Švedskoj malo prije početka rata, izjavila je tada za jedan srbijanski medij “Da sam se zvala Hanifa, Belkisa…” (ili kakva je već muslimanska imena navela) mnogo bi više postigla. E upravo to, kada je pomenula na gostovanju u Crnoj Gori, u jednoj TV emisiji, voditelj joj je “okončao” komentar rekavši da je upravo u Sarajevu postala Neda Ukraden te da je bila u svakom format, osim na “Dnevniku”. No, nije ni on znao da se Neda svojevremeno pojavila i u toj informativnoj emisiji. To je bio dan, kada je proglašena počasnom građankom grada Sarajeva, zajedno sa tadašnjim predsjednikom Bosne i Hercegovina, Alijom Izetbegovićem.

Tom prilikom je kazala da je predsjednik Izetbegović zamolio da mu otpjeva pjesmu “Sa Igmana, pogledat je lijepo”.

Živjela na Ilidži

A kako to da nije imala gdje doći. Ona i nije živjela u stanu na Ciglanama. To joj je bio stan za garderobu, druženja, dogovore Ona je živjela na Ilidži sa majkom, ocem i kćerkom. Imala je, dakle, gdje da se vrati. 

Predstavnici muzike nisu ostali imuni na ovu Nedinu knjigu, pa nam jedan od njih reče “eh, jedva čekam da vidim šta je sve natalasala, pa da reagujemo”.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Najčudniji lik NBA lige: Kyrie Irving reklamirao film, pa izazvao veliki skandal

Najčudniji lik NBA lige: Kyrie Irving reklamirao film, pa izazvao veliki skandal

Preminuo redatelj i scenarist Lukas Nola

Preminuo redatelj i scenarist Lukas Nola