in

Bio zvijezda Premiershipa, igrao na Koševu protiv Željezničara, a sada mušterijama toči pivo

Slatka-Tajna.Eu

Neki ljudi svoj gotovo cijeli životni vijek ostanu u nogometu, prvo kao igrači, zatim kao treneri ili možda savjetnici, ali su tu, blizu nogometnog terena.

Ipak, ne završe svi isto iako su imali jako dobre karijere i igrali su u velikim klubovima, neke nogometaše dočeka čudan životni put.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Newcastle je ekipa koja je prije dvadesetak godina za jako kratko vrijeme osvojila srca velikog broja navijača, a bili su predvođeni Allanom Shearerom.

To je posljednja generacija ovog kluba koja je igrala Ligu prvaka, a trenutni tim Newcastlea na putu je da ponovi njihov uspjeh jer igraju sjajno i ne bi bilo čudo ukoliko se plasiraju u ovo takmičenje.

Slavne generacija Newcastlea iz te sezone borila se za titulu u engleskom Premiershipu, a u Ligi prvaka susrela se i sa Željezničarom.

Jedan od boljih igrača na terenu na toj utakmici bio je Olivier Bernard koji je naučio da postoji život van nogometa.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

On je, po završetku svoje karijere, ostao sa porodicom živjeti u Engleskoj, ali se “izvukao” iz nogometa, te je otvorio svoj pub.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Sve to je uradio u malenom gradu Blyth, koji se nalazi blizu Newcastlea, a naravno sve u lokalu posvećeno je njegovom bivšem klubu.

Bernard je potpuno neprepoznatljiv, te rado toči pivo svojim mušterijama, a sve to pokazuje da je život doista čudan i nepredvidiv.

Niko ne bi očekivao da će velika nogometna zvijezda otvoriti svoj pub i raditi u njemu, jer naravno većina nogometaša ostaje vjerna fudbalu do kraja života.

Priznao je Bernard da mu u pub dolaze i neki nogometaši iz sadašnje generacije Newcastlea, a jedan od najboljih gostiju je Dan Burn.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kritike za Ten Haga: “Ferguson se ne bi naljutio, jer se ne bi ni ponašao kao on”

Đani zbog krize našao honorarni posao, evo čime se bavi