in

U septembru u FBiH industrijska proizvodnja veća za dva posto

Slatka-Tajna.Eu

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji Bosne i Hercegovine u septembru  2022. godine u odnosu na august 2022. godine, veća je za 2,0 posto.

U septembru ove godine, u odnosu na septembar 2021. godine, industrijska proizvodnja u Federaciji Bosne i Hercegovine, kalendarski prilagođena, manja je za 0,6 posto.

U septembru  2022. godine u odnosu na mjesec ranije, Trajni proizvodi za široku potrošnju veći su za 26,1 posto, Intermedijarni proizvodi  za 5,8 posto  i Netrajni proizvodi za široku  potrošnju veći su za 2,2 posto. Kapitalni proizvodi manji su za 8,8 posto, a  Energija je manja za 1,3 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

U septembru   ove godine u odnosu na isti mjesec lani, Trajni proizvodi za široku potrošnju veći su za 7,8 posto, Kapitalni proizvodi za 6,5 posto  i Intermedijarni proizvodi  za 5,9 posto. Energija je manja za 16,8 posto i Netrajni proizvodi za široku potrošnju manji su za 2,5 posto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u septembru 2022. godine u odnosu na august 2022. godine, u Prerađivačkoj industriji veća je za 2,6 posto i u Proizvodnji i snabdijevanju/opskrbi električnom energijom i plinom  za 2,3 posto. U Vađenju ruda i kamena manja je za 3,4 posto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


U septembru ove  godine, u odnosu na isti mjesec 2021. godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u Prerađivačkoj industriji veća je za 3,2 posto. U Snabdijevanju/opskrbi električnom  energijom i plinom manja je za 18,1 posto i u Vađenju  ruda i kamena manja je za 7,5 posto.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HRT: Završeni pregovori sindikata i Vlade; Plenković: Postignut dogovor

Network konferencija okupila najveća imena iz IT i poslovnog sektora u Neumu / Bljesak.info