in

Dame u kopačkama sve brojnije u BiH

Dame u kopačkama sve brojnije u BiH
Slatka-Tajna.Eu
Dame u kopačkama sve brojnije u BiH

Kako su FIFA i UEFA postavile uslov da muški timovi moraju da imaju i ženske ekipe kako bi se takmičili na najvišem nivou, talentovane fudbalerke dobile su svoju priliku u brojnim ekipama širom BiH.

Među njima je i ekipa SFK 2000 Sarajevo čije igračice su kvalitetnom igrom prošle godine dovele UEFA Ligu prvaka u našu državu. Tada su bile domaćin kvalifikacionog turnira, a ove godine su takođe predstavljale našu zemlju na najprestižnijem takmičenju u ženskom fudbalu UEFA Lige prvaka.

Kao društveno odgovorna kompanija, Mozzart je prepoznao i podržao napore višestrukih šampionki bh. prvenstva, koje teže najvećim sportskim rezultatima. Svojom podrškom, Mozzart je jasno poručio da vjeruje u bh. dame u kopačkama.

“Saradnja s Mozzartom traje već neko vrijeme kroz brojne projekte. Zahvaljujemo se na novoj saradnji kroz ovogodišnji nastup našeg kluba u UEFA Ligi prvaka. Ovo je takmičenje za najbolje, mi smo dio njega i uz Mozzart vjerujemo da ćemo ostvariti uspješne rezultate u narednom periodu”, poručuju iz SFK 2000 Sarajevo.

Opis nije dostupan.

U ovoj kompaniji opet su rado stali uz talentovane igračice koje žele da ostvare svoje fudbalske snove, te su im svojom podrškom dodatno poboljšali uslove za rad. Time su zajednički poručili da fudbal nije rezervisan samo za muškarce.

Opis nije dostupan.

A SFK nije jedini ženski fudbalski tim kojem je kompanija Mozzart do sada pružila podršku. Kroz brojne donacije opreme i sponzorstva do sada su podržali i ŽNK Vogošća, ŽNK Sana 2014, ŽFK Mladost Rogatica, ŽFK Fortuna Živinice, te mnoge druge…

Opis nije dostupan.

Iz kompanije Mozzart poručuju da su uz sve dame u kopačkama u BIH koji svojom kvalitetnom igrom ruše predrasude da je fudbal rezervisan samo za muškarce, te donose medalje i pehare u našu zemlju.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

On je bio moj fan: Jana pokazala zgodnog Bosanca koji se ne odvaja od nje (Video) – Senzacija

On je bio moj fan: Jana pokazala zgodnog Bosanca koji se ne odvaja od nje (Video) – Senzacija

JANA SA MUŽEM I  KĆERKOM NA ODMORU U DUBAIJU: Magičan pogled sa terase i torta u obliku dolara

JANA SA MUŽEM I KĆERKOM NA ODMORU U DUBAIJU: Magičan pogled sa terase i torta u obliku dolara