in

Brojimo sitno do prve Woman.Comm konferencije

Brojimo sitno do prve Woman.Comm konferencije
Slatka-Tajna.Eu
Brojimo sitno do prve Woman.Comm konferencije

Ovaj veliki događaj u svijetu komunikacijske industrije održaće se u Sarajevu, u hotelu Hills, 25. i 26. oktobra/listpada 2022. godine. Biće to mjesto kvalitetnih predavanja i panel diskusija na kojem će učešće uzeti više od 20 najutjecajnijih stručnjaka i entuzijasta iz svijeta marketinga i komunikacija, iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta.

Woman.Comm program

Na konferenciji će se uz važne društvene teme i pitanja razbiti i stereotip da samo muškarci voze Porsche, saznaćemo „Šta uraditi da za komunikacijsku industriju BiH nastupe bolji dani?“, te će se rasvijetliti „Odnosi unutar oglašivačkog trokuta Agencije – Oglašivači – Mediji“. Diskutovaće se generalno o industriji i izazovima sa kojima se susreću žene, ali i muškarci.

Novosti i svjetske trendove na konferenciju će donijeti Nina Lalić Beograđanka sa adresom u San Franciscu, osnivačica Creative Strategy agencije Brief Agency, čiji je klijent bio i Steve Jobs. Iz Beograda nam stiže i Ivan Stanković, pionir marketinga i oglašavanja na prostorima bivše Jugoslavije, jedan od osnivača prve multinacionalne marketinške agencije na prostoru jugoistočne Evrope “Saatchi & Saatchi”. Iz sunčane Istre stiže Jelena Fiškuš, kreativna direktorica i suosnivačica agencije Sonda. Ovo je samo dio programa dvodnevne konferencije na kojoj će svoju krunu na Woman.Comm of the Year, gala svečanosti, dobiti i najuspješnija žena u svijetu komunikacija, koja je u proteklim godinama dala najveći doprinos ovoj indutriji. Gala veče upotpuniće i nastup regionalne muzičke zvijezde Petra Graše.

Partneri konferencije

Svoje mjesto na konferenciji imaće i unikatne postavke partnera, koji će svoje usluge i proizvode predstaviti na do sada neviđen način. Glavni sponzor konferencije je dm drogerie markt, dok su partneri kompanije Jana, Porsche, Kraš, Alma Ras, McCann i mnoge druge.

Žene liderice u komunikacijskoj industriji

Ideja za jedan ovakav događaj izrodila se iz Woman.Comm Club-a (www.womancomm.club) koji je pokrenut sredinom 2022. godine sa ciljem da okupi žene u komunikacijskoj industriji i slavi njihove uspjehe. Za razliku od velike većine zemalja, gdje žene čine manje od 10 % menadžmenta, u Adriatic regiji, a posebno u BiH, žene čine većinu u komunikacijskoj industriji. Osim što vode komunikacijske agencije, na čelu su i marketing timova u kompanijama i marketing odjelima medija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Detaljan program i imena predavača/ica saznajte na Konferencija – Woman.Comm (womancomm.club).

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Zelenski kritikovao neutralnost koju je iskazao Izrael

RAT UŽIVO: Zelenski kritikovao neutralnost koju je iskazao Izrael

Fudbalera Bayerna psi njušili na aerodromu, tretiran kao diler, pa sve objavio na internetu

Fudbalera Bayerna psi njušili na aerodromu, tretiran kao diler, pa sve objavio na internetu