in

Ovo je prva žena Marka Bulata: Očajnički su željeli djecu, a onda je stigla dijagnoza!

Ovo je prva žena Marka Bulata: Očajnički su željeli djecu, a onda je stigla dijagnoza!
Slatka-Tajna.Eu

Pjevač Marko Bulat, koji je ovih dana u centru pažnje zbog skandala koji je izbio nakon što se fizički sukobio sa suprugom Marijom, iza sebe već ima jedno bračno iskustvo. Sa prvom suprugom Majom, proveo je 18 godina, od toga 12 godina u braku.

– Imala sam 16 godina kada su me roditelji prvi put odveli u noćni izlazak na splav “Lukas”. Bila je racija, moj otac se našalio kako će policajcima reći da me ne poznaju jer sam maloljetna, a tada je Marko izjavio da će on garantovati za mene. Oduševio me je i potpuno oborio s nogu tom rečenicom. Dvije nedelje kasnije nabavila sam njegov broj i pozvala ga – pričala je Maja kako je započela njihova romansa davne 1993. godine.

Marko i Maja vjenčali su se poslije šest godina zabavljanja i uprkos velikoj ljubavi, ali i pokušajima da uz pomoć vantjelesne oplodnje postanu roditelji, ta želja im se nije ostvarila.

– Imala sam 25 godina kada sam krenula na preglede. Međutim, gdje god da sam otišla, ljekari su mi ponavljali: “Idi kući, opusti se, nije ti ništa. Mlada si i zdrava, desiće se. Realno, svi hormoni i testovi koje sam radila bili su u redu – otvorila je dušu jednom prilikom.

– Odlučili smo da ne gubimo vrijeme i 2006. smo se podvrgli vantjelesnoj oplodnji. Međutim, sve se neuspješno završilo. Drugu smo pokušali šest mjeseci kasnije i zamrzli preostale oplođene jajne ćelije, ali i ona je propala. Posljednji put sam otišla 2008. godine ali kako, nažalost, ni tada nisam ostala trudna, više nisam odlazila jer sam se malo razočarala. Odlučila sam da napravim pauzu, budući da ni ti hormoni koji se uzimaju tokom procesa vantjelesne oplodnje nisu sasvim bezazleni.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prva žena Marka Bulata na kraju je saznala da ima Hašimoto tireoiditis, odnosno hronično autoimuno oboljenje štitne žlijezde, što je prouzrokovalo probleme sa začećem. I dok je trajalo liječenje, kao i tokom procesa vantjelesne oplodnje, Marko je bio uz nju i pružao joj bezrezervnu podršku.

– Nisam gospodar svog života, već Gospod. On najbolje zna zbog čega je nešto baš tako. Ne razmišljam o tome. Postoji neko iznad mene ko sve to vrlo dobro zna. Ako je suđeno biće, ako nije, to je tako kako jeste – govorio je Marko Bulat, prije nego što je 2012. stavio tačku na brak sa Majom.

(express/hello)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Šta je s rezultatima opštih izbora u BiH?

Šta je s rezultatima opštih izbora u BiH?

Gigante Léo se identifica com UM PERSONAGEM DA MARVEL #Shorts

Gigante Léo se identifica com UM PERSONAGEM DA MARVEL #Shorts