in

Napoli još jednom pokazao koliko je ozbiljan, pala je i Roma na Olimpicu!

Napoli još jednom pokazao koliko je ozbiljan, pala je i Roma na Olimpicu!
Slatka-Tajna.Eu
Napoli još jednom pokazao koliko je ozbiljan, pala je i Roma na Olimpicu!

U okviru 10 kola kantonalne lige ZE-DO kantona u Zenici na stadionu „Kamberovića Polje“, po sunčanom vremenu, na dobrom travnjaku i uz prisustvo navijača oba tima, odigran je derbi meč kola a u kome je domači FK Borac (Tetovo) ugostio ekipu FK Liješeva.

Izuzetno važan meč za oba rivala donio je svu ljepotu nogometne igre, prisutni ljubitelji nogometa vidjeli su dosta dobrih akcija, odličnih šuteva, odbrana vratara, sijaset kolosalnih prilika, šest zgoditaka… a na kraju je završilo bez pobjednika 3:3.

Počelo je otvoreno sa obje strane, u 9, 11, 18 minuti gosti su zaprijetili preko Sejmena, Vrače, Bajrića ali nije bilo završnice. U tom periodu domaćin je odlično napao u 6, 15, 23 minuti kada prilike nisu realizovali Jasmin Smriko, Mujičić i E.Selimović. U jeku napada Liješeve, domaćin koristi jednu kontru i u 33 minuti u gužvi se najbolje snalazi Nasudin Smriko koji sa 3,4 metra trese mrežu golmana gostiju Dženisa Merdića za vodstvo Borca 1:0.

No gosti žestoko uzvraćaju, u 40 minuti rezultat je izjednačen 1:1 a strijelac je bio Benjamin Čelebić. Vrlo brzo, već u 42 minuti gosti vode 1:2 a strijelac je bio neuhvatljivi Mahir Bajrić, a kome je to bio 11 zgoditak u dosad odigranih 10 kola. U nastavku meča viđena su još tri gola. Gosti povećavaju prednost na 1:3 u 64 minuti a pogodio je Haris Čelebić.

Svi na stadionu pomislili su tada da bodovi odlaze u Liješevu. Gosti su imali više od igre, kontrolisali su situaciju na travnjaku, a onda ih pogađa „grom“ iz vedra neba. Igrao se 75 minut, Gabrijel Popović iz „očaja“ sa više od 23,24 metra šuta loptu ka golu gostiju, a onda slaba reakcija golmana gostiju i lopta završava u mreži za smanjenje na 2:3.

No,tu nije kraj slaboj igri gostiju u odbrani u tih zadnjih 15 minuta meča.Igrao se 84 minut, domaćin izjednačuje na 3:3 a strijelac je bio Haris Beganović koji se najbolje snašao u velikoj gužvi u petercu gostiju i postigao važan gol za svoj tim.

Do kraja meča uraganski napadi ekipe gostiju, nevjerojatno je šta nisu realizovali u 87 minuti Bajrić i u 89 minuti Haris Čelebić i ostalo je neodlučno 3:3, a tim rezultatom mnogo su bili zadovoljniji domaćini.

Po završetku meča u timu gostiju muk, nisu mogli da vjeruju da su propustili priliku da pobijede i osvoje možda šampionske bodove za jesenji naslov. Strijelac jednog zgoditka, brzonogi strijelac Mahir Bajrić koji je bio neuhvatljiv za odbranu domaćina, kratko je prokomentarisao ovaj meč riječima:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Nevjerojatno je da nismo ovaj meč završili pobjedom. Imali smo vodstvo 1:3, još dosta prilika da domaćina „nokautiramo“ ali desilo se gotovo nemoguće. Primimo dva gola ni iz čega, onda promašimo naše velike šanse i završi kako je završilo. Sigurno da će se o ovom meču još dosta pričati, analizirati, donositi zaključci… ali je šteta da nismo pobijedili, a sve smo imali u svojim rukama.

Sa lica mjesta piše i snimio Rešad MAMELA

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

RADIN PROGONITELJ KRVNIČKI ŠUTNUO IRMU U “PAROVIMA”: Sada se oglasila Sejranićeva, a Rada joj ovako odgovorila

RADIN PROGONITELJ KRVNIČKI ŠUTNUO IRMU U “PAROVIMA”: Sada se oglasila Sejranićeva, a Rada joj ovako odgovorila

MIRKA VASILJEVIĆ OTKRILA ZAŠTO JE VUJADIN VIKAO NA NJU PRED SVIMA: “Bolje mi je da kažem…” – Senzacija

MIRKA VASILJEVIĆ OTKRILA ZAŠTO JE VUJADIN VIKAO NA NJU PRED SVIMA: “Bolje mi je da kažem…” – Senzacija