in

U Sarajevu otvoren sajam ‘Malih porodičnih firmi’ s ciljem promocije domaćih proizvoda

Slatka-Tajna.Eu

Sajamska manifestacija, čiji je cilj afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda, okupila je oko 20 izlagača iz svih dijeova Bosne i Hercegovine, među kojim su proizvođači meda, ljekobilja i organskih proizvoda, kao i proizvođači tekstila, nudeći širok spektar kvalitetnih proizvoda.

“S obzirom da je jesen i da su plodovi pobrani i napravljeni razni dobri proizvodi, vrijeme je da se organizuje jedan ovakav sajam, nakon pandemije covida. Tako smo i ove godine otvorili sajam ‘Malih porodičnih firmi’. To su zdravi, organski proizvodi, koji se rade na tradicionalan način i ne mogu se naći u trgovinama gdje svakodnevno obavljamo kupovinu. Ovo je nešto što je ostalo u našoj tradiciji, nešto što se radi bez ikave hemije i aditiva, od organskog voća i povrća, preko prerađevina za zimnicu, meda, ljekobilja, kozmetike na prirodan način, tekstila”, kazao je predsjednik Udruženja Admir Kapo za Fenu.

Navodi da su ovakvi sajmovi i slične manifestacije idealna prilika da se građani upoznaju s domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda.

“Pored promocije širi se i mreža kupaca te otvara prilika za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave. Nadam se da će građani imati priliku da vide neke korisne stvari i kupe nešto za sebe što im treba”, dodao je Kapo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Sajam se zatvara u subotu, 22. oktoba u popodnevnim satima.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tomato reklama Ante nicht Darinka

Hadžić: Žao nam je, apsolutno smo svjesni da krivicu ne treba tražiti samo u treneru