in

RAT UŽIVO: Veliki gubici ruskih agresora u jednom danu, Rusi traže još iranskih dronova…

RAT UŽIVO: Veliki gubici ruskih agresora u jednom danu, Rusi traže još iranskih dronova…
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Veliki gubici ruskih agresora u jednom danu, Rusi traže još iranskih dronova…

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/10\/fffzdcdxwae91c9.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/10\/fffzdcdxwae91c9.jpg”,”caption”:””,”bg”:”c1bdb4″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/10\/ffdv1eswiaa0ff_.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/10\/ffdv1eswiaa0ff_.jpg”,”caption”:””,”bg”:”a3becb”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/10\/fffzwxrwaae7avi.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/10\/fffzwxrwaae7avi.jpg”,”caption”:””,”bg”:”5275b4″}]

08.00 Oružane snage uništile su 370 napadača, 25 bespilotnih letjelica i 1 helikopter u jednom danu, javlja Glavni stožer ukrajinske vojske.

07.40 Oružane snage pogodile su tačke raspoređivanja triju ruskih sistema protuzračne odbrane, Rusi novim udarima po energetskom sektoru Ukrajine okupavaju prikriti neuspjeh na ratištu Harkivskoj oblasti, javlja ISW.

07.30 Rusi su jutros raketama pogodili dječju specijaliziranu školu u Komyšuvazu, javljaju ukrajinski mediji.

07.00 Ruske snage jutros su izvele novi udar na energetsku infrastrukturu u regiji Dnjepropetrovsk, objavio je lokalni guverner Valentin Rezničenko.

Pogođen je industrijski objekt i energetsko postrojenje u Krivij Rihu, rekao je Rezničenko, dodajući da je “oštećenje značajno”, ali zasad nisu prijavljene žrtve.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










06.30 Rusija već sedmicama napada Ukrajinu iranskim dronovima kamikazama tipa Shahed-136, koje Rusi nazivaju Geran-2, tvrde Ukrajina i njeni saveznici.

Moskva je od Irana nabavila do 2.400 takvih dronova, tvrdi Ukrajina, te ih koristi kao jeftine zamjene za projektile i njima gađa energetska postrojenja, ali i rezidencijalne četvrti ukrajinskih gradova. 

Iran negira da je dostavio dronove Rusiji, a glasnogovornik Kremlja kaže da “nema informacija” o njihovom porijeklu. “Koristimo rusku opremu s ruskim imenima”, rekao je Peskov.

Ukrajina te zapadne vlade i vojni analitičari vjeruje da su Gerans-2 naprosto preimenovani dronovi Shahed-136, koje se može identificirati po obliku krila, ali i pregledu pronađenih fragmenata eksplodiranih dronova.

Anonimni iranski dužnosnik rekao je Reutersu da je Rusija zatražila još iranskih dronova, ali i balističkih projektila “povećane preciznosti” kad su visoki dužnosnici iz Teherana nedavno posjetili Moskvu. Izvor je rekao da je Iran obećao poslati Rusiji još dronova, navodi izvor.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nervozni Jokić izgubio, Dončićevi Mavsi ispustili trijumf

Nervozni Jokić izgubio, Dončićevi Mavsi ispustili trijumf

Kefalica – Helena

Kefalica – Helena