Categories: Sport

Hadžić: Žao nam je, apsolutno smo svjesni da krivicu ne treba tražiti samo u treneru

Dudić je odlučio dignuti sidro nakon što je Bordo tim eliminisan na 1/16 finala Kupa BiH od Čelika poslije izvođenja penala.

Nedugo nakon toga oglasio se i Bordo klub putem saopštenja u kojem se prihvaća ostavka perspektivnog trenera koji je koševskog premijerligaša preuzeo na početku sezone.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Sportski direktor Emir Hadžić je u izjavi za klupsku stranicu poručio da ostaje ža zbog neuspjeha sa Dudićem, ali da krivicu ne treba tražiti samo u treneru.

“Klub je prihvatio ostavku Feđe Dudića. Imali smo sjajan početak sezone, međutim jasno je da sada ne možemo biti zadovoljni stanjem na tabeli u Premijer ligi i ranim ispadanjem u Kupu Bosne i Hercegovine”, rekao je Hadžić te dodao:

“Žao nam je što se ovo desilo jer smo istinski vjerovali u ovaj projekat sa Feđom Dudićem kao trenerom i apsolutno smo svjesni da krivicu za lošije rezultate Sarajeva u ovoj polusezoni ne treba tražiti samo u treneru.”

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Feđa je veliki profesionalac koji je u potpunosti posvećen svom poslu, ali takav je fudbal. Ovim putem se zahvaljujemo Feđi i njegovim saradnicima na predanom radu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere.”

“Mnogo je različitih faktora koji su uticali na rezultate Sarajeva u ovoj sezoni i sve će to biti detaljno analizirano na zimskoj pauzi. Sada je najbitnije da se ekipa konsoliduje i da što je kvalitetnije moguće privedemo kraju prvi dio sezone“.

Zajedno sa Feđom Dudićem klupu Sarajeva će napustiti i njegov prvi asistent, Mustafa Kodro, kao i kondicioni trener, Jasmin Trnovac. U što skorijem roku biće definisano ko će sa klupe voditi ekipu u nedjeljnoj utakmici protiv Posušja.

Dudić je klupu Sarajeva preuzeo 2. juna 2022. godine. U Premijer ligi Bosne i Hercegovine Bordo tim je vodio na 14 utakmica.

Na pomenutih 14 utakmica Dudić je imao učinak od pet pobjeda, četiri remija i pet poraza, a ekipa je osvojila 19 bodova što je dovoljno za sredinu taebele. U Kupu je na klupi Sarajeva vodio samo večerašnji duel protiv Čelika koji je završio neslavno porazom nakon penala.

Redakcija

Recent Posts

MAJA POKAZALA ZUBE STANISLAVU, PA GA ODUVALA UŽIVO U PROGRAMU: Uskoro će proći kao Filip Car

Maja Marinković je saznala za Stanislavove poglede ka Mioni, pa mu momentalno očitala bukvicu. Voditelj…

17 minuta ago

Odbojkaši Zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su večeras u petoj, odlučujućoj, utakmici…

25 minuta ago

'Bosna kao presuda' u pjesmama Nikole Lere

Kako je biti glas svoje generacije? Šta dobijaš, a šta gubiš kada napustiš svoju zemlju?…

26 minuta ago

U JEKU STAMPEDA ZBOG KARLEUŠE, OGLASIO SE DUŠKO TOŠIĆ! Jedna stvar je svima jako zanimljiva, a tiče se Jelene

Pop diva Jelena Karleuša trenutno je glavna tema, što zbog pometnje koju je napravila u…

1 sat ago

Upalim TV i vidim dijete isto kao moje

Kada se ispostavilo da će dijete koje je posvojila imati višestruke teškoće, Centar joj je…

1 sat ago

When You try To Hide Something! #youtubeshorts #youtube #shorts #youtuber #youtubechannel #youtubers

Click here to Subscribe to Taarak Mehta Ka Ooltah Chashmah Official Channel: ...

2 sata ago