in

Skandal iz Trebinja u drugi plan bacio lijepu priču iz Širokog Brijega

Skandal iz Trebinja u drugi plan bacio lijepu priču iz Širokog Brijega
Slatka-Tajna.Eu
Skandal iz Trebinja u drugi plan bacio lijepu priču iz Širokog Brijega

U svijetu fudbala, rijetko viđeni skandal, onaj u Trebinju gdje su nakon utakmice Leotar – Zrinjski u svojevrsnoj uličnoj tuči akteri bili članovi stručnog štaba Zrinjskog Sergej Jakirović i njegov pomoćnik Marin Ivančić s jedne, te kapiten Leotara Đoko Milović i još nekoliko nepoznatih lica s druge strane, u sjenu je bacio sva dešavanja iz 14. kola elitnog ranga bh. fudbala.

Nažalost, o sramotnim dešavanjima ispred stadiona Police u Trebinju, te glavnim glumcima (Jakiroviću, Ivančiću i Miloviću) brujao je kompletan region, a po ko zna koji put, bačena je ljaga na bosanskohercegovački fudbal.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

No, ima u Premijer ligi mnogo ljepših priča, a jedna u ovoj sezoni dolazi iz Širokog Brijega. Naime, nakon 14 odigranih kola Široki Brijeg se nalazi na samom vrhu premijerligaške tabele zajedno sa Zrinjskim sa osvojenih 28 bodova.

A, malo ko je od fudbalskih stručnjaka prije početka prvenstva vidio Široki Brijeg u gornjem dijelu tabele i borbi za Evropu. Pogotovo nakon što su Širokobriježani u prelaznom roku ostali bez nekoliko standardnih prvotimaca iz prošle sezone.

No, šef struke Ivica Barbarić i njegovi saradnici nisu kukali. Svjesni situacije u kojoj se nalaze, s minimalnim novčanim sredstvcima za pojačanja, odlučili su se okrenuti mladim i neafirmisanim igračima, koji su prije dolaska na Pecaru, karijeru gradili uglavnom u hrvatskim niželigaškim klubovima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

I ne samo da su dovedeni, nego je tim mladićima Barbarić sa saradnicima poklonio puno povjerenje, a pogled na tabelu govori da nisu pogriješili. Naprotiv.

Rezultati Širokog Brijega na otvaranju sezone mogli su se okarakterisati kao iznenađujući, no kako je odmicalo prvenstvo, tako je i igra izabranika Ivice Barbarića postajala sva bolja i zrelija, a snagu Širokobriježana na svojoj koži u subotu je osjetio Željezničar.

U derbiju 14. kola Široki Brijeg je slavio s minimalnih 1:0, a da je rezultat bio ubjedljiviji, uopšte ne bi bilo nezasluženo. Mnogo bolji je bio Široki Brijeg, ali osim pobjede, Širokobriježani mogu biti ponosni na još jednu stvar.

Naime, u početnom sastavu Širokog Brijega u subotu su bila četiri U-21 igrača sa bosanskohercegovačkim pasošem (Renato Josipović, Mihael Kuprešak, Ilan Pejić i Daniel Lukić), te stranac Moris Valinčić, koji je ujedno bio i najmlađi igrač Širokog u početnom sastavu.

Najstariji u početnom sastavu bio je Bruno Oliverira sa 26 godina. Dvije godine su mlađi Marijan Ćavar i Bože Vukoja, dok su svi ostali u početnom sastavu ispod 23 godine. Prosjek godina početnih 11 Širokog Brijega u velikom derbiju sa Željezničarem bio je 22.3 godine.

Podatak koji treba respektovati, a pogled na tabelu govori i da pružajući šansu mladima rezultat neće izostati ako treneri i igrači “kliknu”, a očito je da se na Pecari to desilo. Pošten odnos prema poslu uvijek daje rezultat.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kloppu prijeti kazna

Kloppu prijeti kazna

Dnevnik: Krivične prijave zbog izborne krađe

Dnevnik: Krivične prijave zbog izborne krađe